Bangladeş’te 80 bin işçi grevde

Bangladeş’teki devlet bünyesindeki Jute Mills Corporation’a bağlı değirmenlerde çalışan yaklaşık 80 bin işçi uzun süredir ödenmeyen ücretleri için bir haftadır grevde.

27 eyalet çapındaki değirmenlerde çalışan işçiler 6-13 haftadır ücretlerini alamadıklarını belirtiyorlar. Birkaç yıldır da zam alamadıklarını söyleyen işçiler şimdiki durumun ise kendilerini iyice zora soktuğunu ve sofralarına ekmek götüremediklerini yüksek faizlerle borçlar almak zorunda kaldıklarını söylediler.

Daha önce de birçok eylem ve tekil grevlerle haklarını isteyen işçiler son olarak 14 Mayıs’ta bütün değirmenlerde greve çıkarak ücretlerinin bir an önce ödenmesini talep ettiler.

Hükümet, ücretlerin ödenmesine gerekçe olarak üretim maliyetinin arttığını sunarken, işçiler asıl sorunun finans yönetimi, altyapı ve teknolojik yenilenmeye gerekli yatırımın yapılmaması olarak ifade ediyorlar.

2 Nisan’da Khulna bölgesinde 72 saatlik grev yapan işçiler 5 Mayıs’ta da Khulna bölgesindeki Yıldız Jüt Değirmeni’nde grev yapmışlardı. (Kaynak: Kızıl Bayrak)


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir