Yunanistan’da motor kuryeler greve çıktı

Yunanistan’da motor kuryeler, çalışma koşullarının iyileştirilmesi için bugün (11 Nisan) 24 saatlik grev gerçekleştirdiler. Grevciler Atina ve Selanik’te motosikletlerle protesto gösterileri düzenledi.

Grev kuryelere patronlar tarafından koruyucu kask ve kıyafet sağlanması, yakıt ve motosiklet bakımı için ödeme yapılması ve mesleklerinin “tehlikeli” iş olarak kabul edilmesi gibi taleplerle gerçekleşti. Ayrıca, özel sektördeki diğer mesleklerde olduğu gibi, hafta sonu çalışmaları ve resmi tatiller için ekstra ödeme ve fazla mesai ücreti ödenmesi de talep edildi.

SVEOD sendikası tarafından yayınlanan bir bildiride, motor kuryelerin mal ve hizmetleri, sürekli tehlike altında ve her türlü hava koşulunda sağladıkları belirtildi. Açıklamada “Kuryeler sürekli bakımsız yollara, gürültüye ve kirliliğe, olumsuz hava koşullarına, genellikle ölümcül kazalara, kas ve iskelet bozukluklarına ve kaygıya bozuklukları yaşıyorlar.” denildi.

Son iki yılda, 15 kuryenin çalışırken trafik kazalarında hayatlarını kaybettiği, yüksek kaza oranının 15 saatlik çalışma ve iş yoğunluğundan kaynaklandığı belirtiliyor.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir