Ankara Üniversitesi öğrencileri tecavüzcü profesörü protesto etti

yazar:

kategori:

Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Öğretim Üyesi Hasan Bilgili, özel kliniğinde çalışan hekimi önce darp etti, ardından da defalarca tecavüz etti. Genç kadının şikayeti üzerine tutuklanan Bilgili, hapishaneye gönderilirken
Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi’nden bir grup öğrenci ve akademisyen Bilgili’yi protesto etti. Eyleme diğer fakültelerden öğrenci ve öğretim görevlileri de destek verdi.

Ankara Üniversitesi Veterinerlik Fakültesinde bir araya gelen yüzlerce öğrencinin üniversite içinden geçişine izin verilmezken öğrenciler, “Yönetim Uyuma Öğrencine Sahip Çık”, “Tecavüzcü Hoca İstemiyoruz” sloganlarıyla açıklama yapacakları yere kadar kampüs dışından yürüdü. Ortak açıklamayı okuyan öğrenci İlknaz Yalçın, “sessizlik içinde boğulmayacağız” dedi.

İlknaz Yalçın, daha önce de Hasan B.’nin öğrencilerini taciz ettiğini söyleyerek, “Yeterli kanıt bulunamadığı gerekçesiyle olayların üstü kapatıldı. Daha önce fakültemizde taciz soruşturması geçiren hocaların isimlerinin açıklanmasını istiyoruz” dedi. Yalçın, Uzman Veteriner Hekim Serkan Durmaz’ın da suça ortak olarak cinsel saldırıya uğrayan kadın veterineri tehdit ettiğini belirtti.

Kadınların artık üniversitede de akademisyenlerin sözlü ve fiziki tacizlerine maruz kaldığını söyleyen Yalçın, “Not vermeme, dersten bırakma gibi tehditlerle kadınlarla birlikte olmak istemeleri gibi çeşitli olaylar sürekli yaşanmaktadır. Üniversite yaşamı hem fiziksel hem de mekansal olarak eril bir tahakküm altında şekillenmektedir” diye konuştu.

Fakültede başka hocalara da soruşturma açıldığını ve takipsizlik kararı verilerek olayların üstünün kapatıldığını belirten Yalçın, okul yönetimi ve birçok öğretim görevlisinin bunlara göz yumduğunu ve sessiz kaldığını söyledi. Sessiz kalmanın suça ortak olunduğu anlamına geldiğini söyleyen Yalçın, eşit ve güvenli bir üniversite talep ettiklerini ifade ederek “Sessizliğin içinde boğulmayacağız” dedi.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir