Makedonya’ya geçmek isteyen mülteciler Yunanistan’da eylem yaptı

yazar:

kategori:

Başka Avrupa ülkelerine gitmelerine izin verilmeyen göçmenler Yunanistan’ın başkenti Atina’da, eylem yaptı. Atina Larissis Garı’na bavul ve çantalarıyla gelen yaklaşık 200 göçmen tren seferlerinin durdurulması üzerine gardaki binalara girdi ve raylarda oturma eylemi yaptı.

Avrupa ülke sınırlarının göçmenlere açıldığı yönündeki sosyal medya haberleri çıkmasının ardından, Selanik bölgesindeki göçmenler, Kuzey Makedonya’ya geçmek için dün akşam saatlerinden itibaren Divata’daki Anagnostopulu Kampı önünde toplanmaya başladı.

Yüzlerce göçmenin Makedonya sınırına hareket etmek istemesi üzerine polis göz yaşartıcı gaz ve ses bombası ile saldırdı. Göçmenler polise taş ve sopalarla karşılık verdi. Çıkan olaylarda biri polis 3 kişi yaralandı, bir kişi gözaltına alındı. Öte yandan çevre illerden göçmenlerin aileleriyle Selanik’e gelmeye devam ettiği bildirildi.

Avrupa’da 2016’da göç yolu üzerindeki ülkelerde sınırlar kapatılınca, Yunanistan’da göçmenler tutuldukları kamplarda zor şartlar altında yaşam mücadelesi veriyor. Bu yüzden Yunanistan’dan ayrılmak göçmenler için bir yaşama tutunma umudu taşıyor. (Kaynak: Kızıl Bayrak)


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir