Anasayfa / Haberler / Haiti’de yolsuzluğa karşı eylemler: En az 4 kişi hayatını kaybetti

Haiti’de yolsuzluğa karşı eylemler: En az 4 kişi hayatını kaybetti

Haiti’nin başkenti Port-au-Prince’de, Petrocaribe programının fonlarıyla ilgili yolsuzluk iddialarına karşı Cuma günü başlayan eylemler sürüyor.

Binlerce kişinin katıldığı eylemlerde yolsuzluk iddialarını etkin biçimde soruşturmayan Devlet Başkanı Jovenel Moise’nin istifası istendi. Başkent Port-au-Prince’de, Venezuela tarafından 2005’te hayata geçirilen Petrocaribe programının fonlarıyla ilgili yolsuzluk iddialarına karşı düzenlenen eylemlerde polis ve eylemciler arasında çatışma çıktı. Polisin saldırılarında şu ana kadar en az dört kişinin hayatını kaybettiği, çok sayıda kişinin de yaralandığı ve gözaltına alındığı açıklandı.

Eylemler aynı zamanda Duvalier diktatörlüğünün sona ermesinin 30. yıldönüme denk geldi.

Haiti’de 2018’in sonlarında düzenlenen eylemlerde 8 kişi yaşamını yitirmişti. Devlet Başkanı Jovenel Moise, yolsuzluğu soruşturmakta başarısız olduğu gerekçesiyle istifasını isteyen muhalif gruplara diyalog çağrısında bulunmuştu.

Haiti Senatosunca yürütülen bir soruşturmada en az 14 eski hükümet yetkilisinin Petrocaribe fonlarıyla ilgili yolsuzluk yaptıkları öne sürülmüştü.

Adresi kontrol edin

Reyanlı’da jandarma tarafından işkenceye uğrayan Suriyeli mülteci yaşamını yitirdi

Suriye’den Türkiye’ye geçmeye çalışan 8 Suriyeli mültecinin jandarma tarafından işkenceye uğradığı, en az bir kişinin …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir