Anasayfa / Haberler / Kaos Yayınları’ndan Rudolf Rocker’ın “Milliyetçilik ve Kültür” kitabı için ön satış duyurusu

Kaos Yayınları’ndan Rudolf Rocker’ın “Milliyetçilik ve Kültür” kitabı için ön satış duyurusu

Yayınladığı anarşist tarihe ilişkin eserler, biyografiler ve teorik kitaplar ile bilinen Kaos Yayınları Rudolf Rocker’ın “Milliyetçilik ve Kültür” adlı kitabı için okurlarına ön satış duyurusu yayınladı. Açıklamada kağıt ve matbaa malzemelerinin dövize endeksli olmasının, küçük ve sermayesiz yayınevlerinin başvurduğu “borçlanarak kitap yayınlama” yolunu tümüyle kapattığı vurgulanırken, basıma hazır olan kitabın yayınlanması için karşılaştıkları için nakit engelini aşmak için bu yola başvurdukları belirtildi.

Ali Çakıroğlu tarafından çevrilen 704 sayfalık kitabın 15 Şubat’ta yayınlanacağı, karton kapaklı ve sert kapaklı olmak üzere iki farklı şekilde ciltleneceği belirtildi.

Rudolf Rocker Kimdir?

Anarko-sendikalist kuramcı ve devrimci Rudolf Rocker 25 Mart 1873 tarihinde Almanya’nın Mainz kentinde doğdu. Amcasının etkisiyle Sosyal Demokrat Parti’ye katılan Rocker 1890’lu yılların başında partiden ayrılarak, anarşist harekete dahil oldu. Rocker 1893’de Paris’e, 1895 yılında ise Londra’ya göç etti ve bu dönemde de anarşist hareketin içinde yoğun bir şekilde yer aldı.

1. Dünya Savaşı sırasında, iki tarafa da karşı enternasyonalist pozisyonu savunduğu makalesinin yayınlanmasından kısa bir süre sonra, 2 Aralık’ta tutuklandı ve ‘yabancı düşman’ olduğu gerekçesiyle tutuklandı. Çalıştığı ‘Arbeiter Fraynd’ dergisi de 1915 yılında kapatıldı. 1918’de sınır dışı edilerek Hollanda’ya gönderildi. Oradan Almanya’ya dönerek, anarko-sendikalist hareketinin önde gelen isimlerinden biri haline geldi. 1922 yılı Aralık ayında kurulan, pek çok ülkeden anarko-sendikalist ve devrimci sendikalist programa sahip sendikaları bir araya getiren Uluslararası İşçi Birliği’nin (International Workers Association – IWA) kurulmasının öncülerinden biri oldu. Nazilerin iktidara gelmesinden sonra 1933 yılında ABD’ye yerleşen Rocker burada çalışmalarına devam etti. Rocker 19 Eylül 1958 tarihinde New York’ta hayatını kaybetti.

Milliyetçilik ve Kültür

Rocker’ın 1925’te çalışmaya başladığı Milliyetçilik ve Kültür 1937’de Chicago’daki anarşistlerin katkısıyla basıldı. İberyalı anarşistlerin kalesi olan Barselona’da üç cilt halinde basılan kitap kısa zamanda en çok bilinen eseri haline geldi.

Adresi kontrol edin

Reyanlı’da jandarma tarafından işkenceye uğrayan Suriyeli mülteci yaşamını yitirdi

Suriye’den Türkiye’ye geçmeye çalışan 8 Suriyeli mültecinin jandarma tarafından işkenceye uğradığı, en az bir kişinin …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir