Anasayfa / Haberler / Hindistan’da cinsiyetçi yasaklara karşı ‘kadın duvarı’

Hindistan’da cinsiyetçi yasaklara karşı ‘kadın duvarı’

Hindistan’ın güneyindeki Kerala eyaletinde, kadınlar cinsiyetçi yasakları protesto etti.

Regl dönemindeki kadınların ‘kirli’ olduğu gerekçesi ile 10-50 yaş arası kız çocuklarının ve kadınların Hinduizm’in en büyük tapınaklarından biri olan Sabarimala Tağınağı’na girmesi yasak. Kadınlar, bu cinsiyetçi yasağa karşı 1 Ocak 2019 Salı günü “kadın duvarı” oluşturarak yasağı protesto etti.

ETHA’nın haberine göre yaklaşık 5 milyon kadın 620 kilometrelik “kadın duvarı” oluşturarak cinsiyet eşitliğini savundu. “Kadın duvarı” eyaletin kuzeyinden güneyine uzandı.

Hindistan Yüksek Mahkemesi 2018’in Eylül ayında yasağın kaldırılmasına karar vermiş ancak tapınağa girmeye çalışan kadınlar Hindular tarafından engellenmişti.

Çarşamba sabahı erken saatlerde elli yaşın altındaki Bindu ve Kanaka Durga adındaki iki kadın tapınağa giren ilk kadınlar oldu. Aynı kadınlar geçtiğimiz yine ay tapınağa girmeye çalışmış ancak Hindu protestocular tarafından engellenmişti.

Mahkeme kararının uygulanması ve cinsiyetçi yasağın kalkması için oluşturulan “kadın duvarı” eyalette iktidarda olan sol eğilimli parti tarafından desteklendi. Ancak Hindistan’ın iktidar partisi Bharatiya Janata (BJP) mahkeme kararının Hindistan’ın “değerlerine bir saldırı” olduğunu savunuyor. Çoğunluğunu Hinduların oluşturduğu BJP dini açıdan ayrılıkçı politikalar izliyor.

Adresi kontrol edin

Reyanlı’da jandarma tarafından işkenceye uğrayan Suriyeli mülteci yaşamını yitirdi

Suriye’den Türkiye’ye geçmeye çalışan 8 Suriyeli mültecinin jandarma tarafından işkenceye uğradığı, en az bir kişinin …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir