Anasayfa / Haberler / Fransa’da ‘Sarı yeleklilerin’ eylemleri sürüyor

Fransa’da ‘Sarı yeleklilerin’ eylemleri sürüyor

Fransa’da yeni vergilere ve yüksek akaryakıt fiyatlarına karşı eylemler sürüyor. Fransa İçişleri Bakanlığı tarafından, 5. günü geride bırakan eylem dalgasında ülke genelinde 337 noktada yolların bloke edildiği duyuruldu. Eylemlerde 2 kişinin hayatını kaybettiğini 552 kişinin de yaralandığı belirtilen açıklamada, Cumartesi gününden beri 582 kişinin de gözaltına alındığı, 4 kişinin tutuklandığı kaydedildi.

Eylemlerin büyüyerek devam ederken Fransız hükümeti eylemleri yasaklamalarla ve cezalarla engellemeye çalışıyor. İçişleri Bakanlığı, ‘Sarı Yelekliler’ tarafından Cumartesi günü Concorde Meydanında yapılmak istenen eyleme izin verilmeyeceğini açıkladı. Öte yandan Toulouse kentinde yapılan eylemle ilgili, mahkeme tarafından yol kapama eyleminin illegal olduğu, eylemde yer alan ve kimliği tespit edilenlere saatlik 1000 Euro para ceza verileceği yönünde karar verildi.

Öte yandan, Fransa’nın en büyük sendikalarından Genel İşçi Konfederasyonu (Confédération Générale du Travail – CGT) tarafından 1 Aralık’ta tüm Fransa’da sokağa çıkılması çağrısı yapıldı. CGT tarafından yapılan açıklamada, “Neoliberal politikaları sürdüren Emmanuel Macron ve hükümetin dar gelirlilerin hayat şartlarını iyileştirmek için acilen harekete geçmesi gerektiği“ vurgusu yapıldı.

Fransa, Belçika ve Bulgaristan’da yapılan protesto eylemlerine Almanya’dan da eylem çağrısı yapıldı. Sosyal medya üzerinde yayınlanan çağrıda “26 Kasım günü benzin almayarak boykot edelim” denildi.

Adresi kontrol edin

Reyanlı’da jandarma tarafından işkenceye uğrayan Suriyeli mülteci yaşamını yitirdi

Suriye’den Türkiye’ye geçmeye çalışan 8 Suriyeli mültecinin jandarma tarafından işkenceye uğradığı, en az bir kişinin …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir