Atina’da öğrenciler ve eğitim emekçileri Eğitim Bakanı’nın ofisini işgal etti

Atina’da eğitim reformu adı altında yürürlüğe sokulmak istenen saldırı planını protesto eden lise öğrencileri ve eğitim emekçileri Eğitim Bakanı Eğitim Bakanı Kostas Gavroglou’nun ofisini işgal etti.

Önce ofis önünde protesto gösterisi düzenleyen eylemciler bakanlık yetkilileri ile görüşme taleplerinin sonuçsuz kalması üzerine ofisi basarak burada pankart açtılar.

Yaşanacak Dünya’nın haberine göre Yunanistan Eğitim Bakanlığı’nın reform adı altında hazırladığı yasa tasarısı, lisenin son yılındaki müfredatın değiştirilmesini öngörüyor. Aynı zamanda, şu an öğrencilerin üniversitede seçeceği alandan bağımsız olarak herkese aynı soruların sorulduğu üniversite giriş sınavında da değişiklik öneriyor. Öğrenciler ise böyle bir yasanın sınav yükünü artıracağı ve eleştirel düşünceyi zedeleyecek bir sistem oluşturacağı görüşünde.

Öğrenciler ayrıca ülke genelinde üniversite fakültelerini birleştirme planlarına da karşı çıkıyor. Eğitim emekçileri ise personel sıkıntısından yakınıyor ve yeni personel alımını talep ediyor.

Geçtiğimiz günlerde, Atina’da parlamento önünde reform planlarını protesto eden lise öğrencileri ile polis arasında çatışma çıkmıştı.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir