TARİŞ’te polis saldırısına rağmen direniş sürüyor

yazar:

kategori:

İzmir’de Çiğli Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren TARİŞ fabrikasında, sendikalı oldukları ve işyerinde sendikal örgütlenme çalışması sürdürdükleri için işten çıkarılan yedi işçi, bu sabah 07.30’dan itibaren fabrika önünde direnişe başladı.

TARİŞ fabrikası önünde buluşan işçiler, işverenin keyfi ve hukuksuz tavrı sona erene kadar her gün eylemlerini sürdüreceklerini kamuoyuna duyurdular. Sendikal örgütlenme çalışmasının anaysal bir hak olduğunu ifade eden işçiler, işe geri alınana kadar direnişlerine devam edeceklerini yinelediler.

TARİŞ fabrikasında yedi işçi, DİSK/Gıda-İş Sendikası’na üye oldukları için işten çıkarılmıştı. Önceki gece sendika üyesi tüm işçiler kendilerini fabrikaya kapatarak eylem başlatmıştı. Polis eylemdeki 65 işçiyi ve sendika yöneticilerin gözaltına almıştı. Gözaltındaki işçiler dün sabah serbest bırakılmışlardı. Dün fabrika önünde yapılan basın açıklamasında “Arkadaşlarımız işe geri alınana dek direnişimiz sürecek” denilerek, direnişin başlayacağı kamuoyuna duyurulmuştu.

TARİŞ işçilerinin eylemine polis saldırısı: 100 işçi gözaltına alındı


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir