TARİŞ işçilerinin eylemine polis saldırısı: 100 işçi gözaltına alındı

yazar:

kategori:

İzmir’de Çiğli Organize Sanayi Bölges’nde yer alan TARİŞ fabrikasında bugün 7 işçi DİSK/Gıda-İş Sendikası’na üye oldukları için işten çıkarıldı. İşten çıkarmaların devam edeceği öngörülen fabrikada işçiler servisleri ile dönmeyerek fabrika içinde eyleme başladı.

Gazete Duvar’ın haberine göre atılan işçilerin geri alınması ve sendikanın tanınması talebiyle direnişe geçen işçilere, fabrika önüne gelen çevik kuvvet saldırdı. Direnişteki işçilerle beraber Deriteks Sendikası İzmir Şube Başkanı Makum Alagöz, Genel-İş İş Yeri Temsicisi Eren Bilgen, Genel-İş 7 Nolu Şube Başkanı Kemal Köroğlu, Genel-İş 2 Nolu Şube Yöneticisi Bayram Kesgin, Birleşik Metal-İş İş Yeri Temsilcisi Sedat Sadak, Gıda-İş Ege Bölge Temsilcisi Mazhar Uzbek ve Akar Tekstil İş Yeri Temsilcileri gözaltına alındı.

Yaklaşık 5 ay önce TARİŞ’te tamamlanan DİSK/Gıda-İş Sendikası’nın fabrikada örgütlenmesini işverenlerin tanımadığını ve bunun içinde kendilerine baskı yapıldığını belirten işçiler “Ya başka sendika, ya da istifa” denildiğini ifade etti. Bunun üzerine işçiler fabrikadan çıkmama kararı alarak fabrika içinde eyleme başladı.

Gıda-İş’e üye olduğu için TARİŞ’ten atılan işçilerden Murat Yılmaz, fabrika yönetiminin işçinin iradesini tanımayarak sendikayı kabul etmediğini belirtti. Yılmaz, “Patron, sendikaya üye olmamızı engellemek için bize baskı uyguladı. Akşam 17:30 sıralarında 7 işçi işten atıldı ve gerekçe olarak kadro fazlalığı gösterildi. Ancak biz işten atmaların sendikal faaliyetlerimiz gerekçesiyle olduğunu biliyoruz. Tüm kamuoyundan ve demokrasi güçlerinden, atılan tüm işçiler geri alınana ve sendika tanınana dek sürecek direnişimize destek vermelerini bekliyoruz” dedi.


Yorumlar

“TARİŞ işçilerinin eylemine polis saldırısı: 100 işçi gözaltına alındı” için bir yanıt

  1. […] TARİŞ işçilerinin eylemine polis saldırısı: 100 işçi gözaltına alındı […]

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir