Anasayfa / Haberler / Almanya’da ırkçılığa karşı eylem

Almanya’da ırkçılığa karşı eylem

Almanya’da endişe verici boyutlara ulaşan ırkçılığı protesto etmek üzere başkent Berlin’de binlerce kişi eylem yaptı

Berlin Alexanderplatz meydanında on binlerce kişinin katılımıyla dün ırkçılığa karşı dev bir yürüyüş düzenlendi.

Birgün Gazetesi’nin haberine göre Unteilbar/Parçalanamaz’ sloganıyla düzenlenen eyleme Alman Sol Partisi Die Linke, Demokratik İşçi Dernekleri Federasyonu (DİDF), Haziran Hareketi ve çok sayıda parti, sivil toplum örgütü, sendika ve sanatçı da katıldı. Dışişleri Bakanı Heiko Maas da eyleme katılanlardandı. İktidardaki Hıristiyan Demokrat Birlik (CDU) genel sekreteri Steven Evers ise eyleme katılan bakanları eleştirerek, “Demokratik siyasetçilerin hatta bakanların aşırı sol örgütlerle yan yana kenti kat etmeleri, ya saflıktır ya da siyasi sorumsuzluktur” diye konuştu.

Funke Medya Grubu’na bağlı gazetelere bir mülakat veren Maas “Bu kadar insanın sokağa çıkması ve açık bir tutum sergilemesi harika bir işaret: Biz parçalanamayız” dedi. Almanya’nın bölünmeye izin vermeyeceğini belirten Maas “Hele hele sağ popülistler tarafından” diye konuştu. Almanya’da çoğunluğun hoşgörü ve dünyaya açık olmayı savunduğunu belirten Maas yeni milliyetçiliğin hiçbir sorunu çözmediğini söyledi. Maas “Tecrite değil uluslararası işbirliğine ihtiyacımız var. Gelinen yer, ten rengi, din ve hayat tarzlarındaki çeşitlilik bizim için bir tehdit değil zenginliktir” diye konuştu.

Alman mültecilere yardım örgütü Pro Asyl de Almanya’da “bir sığınmacı politikasından daha fazlasına ihtiyaç olduğunu” duyurdu. Sorunun “ortak yaşamanın temeliyle” ilgili olduğunu belirten Pro Asyl yöneticisi Günter Burkhardt “İnsan haklarının ve hukuk devletinin her an devrilebilir durumda olduğu bir noktadayız ve bunun olmaması için bizim tarafımızdan mücadele edilmesi gerekiyor” dedi.

Adresi kontrol edin

Reyanlı’da jandarma tarafından işkenceye uğrayan Suriyeli mülteci yaşamını yitirdi

Suriye’den Türkiye’ye geçmeye çalışan 8 Suriyeli mültecinin jandarma tarafından işkenceye uğradığı, en az bir kişinin …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir