Cumartesi Anneleri’nin eylemi 707. haftada yine engellendi

Cumartesi Anneleri 707. hafta eyleminde, kayıplarının akıbetini sormak için İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi önünde bir araya geldi. Açıklama polisler tarafından yine engellendi. Açıklamanın İHD Şubesi içerisinde yapılması için anons yapan polisler, saldırı tehdidinde bulundu. Polis engellemesi nedeniyle İHD’nin bulunduğu sokakta açıklama yapıldı.

Cumartesi Anneleri bu hafta, Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde 1995 yılında gözaltında kaybedilen 73 yaşındaki Abdülkerim Yurtseven, 18 yaşındaki Mikdat Özeken ve 13 yaşındaki Münür Sarıtaş’ın akıbetini sordu.

Gözaltında kayıp yakını Hanife Yıldız, polislere seslenerek, “Baskıyla bu iş çözülmez. Bu nasıl bir insanlık? Burası İnsan Hakları Derneği. Haktan hukuktan bahsediyorsanız ama burası insan hakları derneği. Burayı basıyorsunuz” dedi.

Gözaltında kaybedilen Cemil Kırbayır’ın ağabeyi Mikail Kırbayor ise polislere şöyle seslendi; “Senin de anan bacın olabilir. Hakkımızı arıyoruz. Kardeşlerimiz yakınlarımızı arıyoruz. Adalet aramıyoruz adalet istiyoruz.”


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir