Anasayfa / Haberler / Kolombiya’da eğitimde özelleştirme politikalarına karşı onbinlerce öğrenci sokağa çıktı

Kolombiya’da eğitimde özelleştirme politikalarına karşı onbinlerce öğrenci sokağa çıktı

Kolombiya’da, eğitimin özelleştirilmesine karşı çıkan üniversite öğrencileri ve onları destekleyen akademisyenler, kamu eğitim bütçesinin artırılması talebiyle ülke çapında sokağa çıktılar.

Dün (10 Ekim) 32 devlet üniversitesinden onbinlerce öğrenci, Bogota, Medellin, Bucaramanga, Cali, Barranquilla ve daha pek çok şehirde yürüyüşler düzenlediler.

Devlet üniversitelerine giden öğrenci sayısında büyük artış olmasına karşın eğitim bütçesinde kayda değer artışlar yapılmamasını protesto eden eylemciler, eğitime daha fazla bütçe ayrılmasını, öğrencilere faizsiz krediler sağlanmasını, eğitimde özelleştirmenin durdurulmasını istediler.

Yerel basının bildirdiğine göre, devlet üniversitesi sistemindeki öğrenci sayısı 1993 ile 2016 yılları arasında yüzde 284 artarak 159.218 öğrenciden 611.800’e yükseldi.

Aynı dönem içerisinde, hükümetlerin izlediği özelleştirme yanlısı politikaların da etkisiyle üniversiteye kayıt ödemeleri ikiye üçe katlandı. Faizlendirilmiş krediler ise öğrencilerin artık taşıyamayacağı bir yük haline geldi.

Ülkede 50 bin öğrencinin kredileri ödeyemediği tahmin edilmekte.

Yapılan prtotesto gösterilerine özel üniversitelere giden öğrencilerden de katılımlar olduğu bildirildi. Onlar da paralı eğitimin getirdiği finansal güçlüklerden şikayetçiler. (Kaynak: Yaşanacak Dünya)

Adresi kontrol edin

Reyanlı’da jandarma tarafından işkenceye uğrayan Suriyeli mülteci yaşamını yitirdi

Suriye’den Türkiye’ye geçmeye çalışan 8 Suriyeli mültecinin jandarma tarafından işkenceye uğradığı, en az bir kişinin …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir