Re:volt ve Jacobin dergisi yazarı Max Zirngast tutuklandı

Ankara’da 12 Eylül’de gözaltına alınan Avusturyalı gazeteci Max Zirngast, dün sevk edildiği Ankara 4. Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklandı.

Almanya merkezli “re:volt” ve ABD merkezli Jacobin dergileri ile Toplumsal Özgürlük gazetesi yazarı olan Zirngast, gece saatlerinde çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Operasyon kapsamında gazeteci Zirngast’in yanı sıra gözaltına alınan Toplumsal Özgürlük Partisi Kurucu Meclis’nden Mithatcan Türetken ve Hatice Göz’ün de tutuklanmasına karar verildi. Avukat Tamer Doğan tutuklama kararını Twitter hesabından duyurdu.

Zirngast sorgusunda, “Ben sosyalist bir insanım. Evrensel değerleri savunuyorum. 3 senedir Türkiye’de yaşıyorum. Hiçbir şekilde gizli faaliyette bulunmuş değilim. Şimdi de hayatımı kurmak için ev aldım. Bunun dışında suçlandığım örgütü ben bilmiyorum. Herhangi bir illegal örgüt adına faaliyet yürütmüş değilim. Almanca, İngilizce ve Türkçe dilleri arasında tercüme yapıyorum. Yazılar yazıyorum. Evimde bulunan kitapların çoğu Hikmet Kıvılcımlı’ya aittir. Ben ODTÜ’de okurken Hikmet Kıvılcımlı üzerine sunum yaptım. Kitapların evimde bulunma sebebi budur” dedi.

Avusturyalı gazeteci Max Zirngast, Ankara’da 12 Eylül sabah saat 05:00’te yapılan polis baskınıyla gözaltına alınmıştı.

Re:volt ve Jacobin dergisi yazarı Max Zirngast Ankara’da gözaltına alındı


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir