Anasayfa / Haberler / 3. Havalimanı işçileri fiili greve çıktı

3. Havalimanı işçileri fiili greve çıktı

3. havalimanı inşaatında çalışan işçiler iş cinayetleri ve kötü çalışma koşulları sebebiyle fiili greve çıktı.

Yağmur altında uzun süre servis beklediklerini, şantiyedeki yemek ve barınma imkanlarının çok kötü olduğunu vurgulayan işçiler, çalışma koşullarının düzeltilmesini istiyor. Sabah saatlerinde şantiye önünde toplanan çok sayıda işçi, servislerin çıkışına engel oldu ve grev başlattı.

İnşaat-iş sendikasının Twitter hesabından yapılan açıklamada “3. Havalimanı şantiyesinde arka arkaya yaşanan iş cinayetleri ve iş kazalarından dolayı, çalışma koşullarının giderek ağırlaşmasından dolayı üyelerimizin de içinde bulunduğu iş durdurma eylemi gerçekleşmektedir” denildi.

Eylemi görüntüleyen üyelerinin “Video çekimi yapanlar tek tek belirlenip cezalandırılacaktır” denilerek tehdit edildiğini öne süren İnşaat-İş, “Plazaların olduğu yere doğru yürüyüş gerçekleşiyor. Yönetim binasının camları kırıldı. Eyleme katılan işçi sayısı giderek artıyor” paylaşımında bulundu.

10.30: Jandarmanın şantiye alanına geldiği, işçileri dağılmaları yönünde tehdit ettiği, işçilerin buna karşı barikat kurmaya başladığı belirtiliyor.

11.20: Jandarma işçilere biber gazı ve tazyikli su ile saldırdı.

IWW İstanbul: Kısa süreli gazla ve suyla müdahaleden sonra IGA (Konsorsiyum) işçilerle görüşmek icin heyet gönderdi. Görüşme sürüyor.

12.00: İşçilerin tekrar toplandığı, jandarma saldırılarının sürdüğü, buna rağmen grevin ve direnişin devam ettiği belirtiliyor.

16.00: İşçilerin İGA yönetimi ile gerçekleştirdiği toplantı sona erdi. Görüşmeden anlaşma çıkmadı. İşçiler yarın da eylemlerine devam edeceklerini duyurdu.

İnşaat-İş “İGA yönetimi oyalamacı tutumla “bakarız” dedi. Sendika temsillerimiz ve işçilerin belirlediği heyetin katılımıyla gerçekleşen görüşmede işçiler şirket yönetimine 15 maddelik talep listesini sundular.” açıklaması yaptı.

20.30: 3. Havalimanı’nda direniş devam ediyor. İnşaat-İş yeni bir heyet oluşturulduğunu ve görüşmelerin yeniden başladığını aktardı.

21.05: İnşaat-İş “Jandarma ve polis adeta kamp içerisinde yığınak yapıyor.

Adresi kontrol edin

Reyanlı’da jandarma tarafından işkenceye uğrayan Suriyeli mülteci yaşamını yitirdi

Suriye’den Türkiye’ye geçmeye çalışan 8 Suriyeli mültecinin jandarma tarafından işkenceye uğradığı, en az bir kişinin …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir