Re:volt ve Jacobin dergisi yazarı Max Zirngast Ankara’da gözaltına alındı

Re:volt ve Jacobin dergisi yazarı, Avusturyalı gazeteci Max Zirngast, dün sabah saat 05:00’te Ankara’daki evine yapılan baskınla gözaltına alındı. Zirngast’ın “terör” suçlamasının yanı sıra büyük olasılıkla siyasi yayınlar nedeniyle gözaltına alındığı, Zirngast’ın yanı sıra kimliği açıklanmayan başka kişilerin de gözaltına alındığı bildirildi.

Zirngast’ın çalışanı olduğu Almanya merkezli “re:volt” adlı dergiden yapılan açıklamada,”Türkiye bütün karşıt sesleri bastırmaya çalışıyor. Bunu başaramayacak!” ifadeleri yer aldı.

ABD merkezli Jacobin dergisi de Zirngast’ın gözaltına alınmasıyla ilgili bir açıklama yayınladı. Açıklamada “Max’le ve demokratik hakların korkunç bir düzeyde olduğunu gözlemlediğimiz Türkiye’deki diğer tüm meslektaşlarımız ve siyasi tutsaklarla dayanışma içindeyiz ve onların serbest bırakılmasını talep ediyoruz.” ifadesine yer verildi.

Sınır Tanımayan Gazeteciler (RSF) de Zirngast’ın serbest bırakılması için çağrı yaptı. Gazetecinin yazarı olduğu Jacobin’in internet sitesinde, Zirngast’ın Ankara ve Viyana’da eğitim gören bir siyaset bilimi ve felsefe öğrencisi ve yazar olduğu belirtiliyor. Zirngast ayrıca “Kobani Kuşatması” isimli kitabın yazarı.


Yorumlar

“Re:volt ve Jacobin dergisi yazarı Max Zirngast Ankara’da gözaltına alındı” için bir yanıt

  1. […] Re:volt ve Jacobin dergisi yazarı Max Zirngast Ankara’da gözaltına alındı […]

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir