Anasayfa / Haberler / Trans kadın Esra Ateş öldürüldüğü yerde anıldı

Trans kadın Esra Ateş öldürüldüğü yerde anıldı

Arkadaşları ve LGBTİ+ hak savunucuları Nakka LGBTİ+’nın çağrısıyla evinin önünde boğazı kesilerek öldürülen seks işçisi trans kadın Esra Ateş’i öldürüldüğü yerde andı. Çiçek ve Esra’nın fotoğraflarını taşıdı. Evinin balkonuna gökkuşağı ve trans bayrakları astı.

İstanbul Beyoğlu’nda Esra Ateş’in yaşadığı apartman girişindeki anma eyleminde “Kamera kayıtlarının izlenmesiyle yakalanan ve tutuklanan katil zanlısı erkek, her zaman bildiğimiz yalanlarla ve transfobik, kadın düşmanı söylemlerle kendini aklamaya çalıştı” denildi.

Eylemde sık sık “Trans cinayetleri politiktir”, “Susma, haykır translar vardır”, “Travestiyiz, buradayız, alışın alışın gitmiyoruz”, “Seks işçisiyiz, emekçiyiz, alışın alışın gitmiyoruz” sloganları atıldı.

Devletin yasaklarıyla, engellemelerle LGBTİ+’lara karşı nefret ürettiği vurgulanan açıklamada “LGBTİ+ cinayetlerinin failleri yargılanırken tıpkı kadın cinayetlerinde yaptıkları gibi “haksız tahrik” ve “iyi hal” indirimleriyle faillere güç vermekte, yeni cinayetlerin ve saldırıların önünü açmaktadır!” İfadeleri kullanıldı.

İstanbul Beyoğlu’nda trans kadın Esra Ateş 25 Ağustos’ta yaşadığı apartmanın girişinde boğazı kesilerek öldürülmüştü. (Kaynak: kaosGL)

Adresi kontrol edin

Reyanlı’da jandarma tarafından işkenceye uğrayan Suriyeli mülteci yaşamını yitirdi

Suriye’den Türkiye’ye geçmeye çalışan 8 Suriyeli mültecinin jandarma tarafından işkenceye uğradığı, en az bir kişinin …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir