Bir Devlet Klasiği: Polis Cumartesi Anneleri’nin eylemine saldırdı

23 yıldır her Cumartesi günü kaybedilen yakınlarının akıbetini sormak ve faillerin yargılanmasını talep etmek için Galatasaray Meydanı’nda bir araya gelen Cumartesi Anneleri’nin düzenlemek istediği 700’üncü hafta eylemine polis saldırdı.

Eylemin başlamasından önce Beyoğlu Kaymakamlığı tarafından eylemin yasaklandığı açıklandı. Cumartesi Anneleri ise Twitter’dan “Emniyet görevlileri kaymakamlığın 700. hafta oturmamızı yasakladığını bildirdi. Biz, her durumda 699 hafta bu meydanda oturduk. Bu hafta da oturacağız” açıklaması yaptı. Öte yandan İçişleri Bakanı’nı arayan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, eylemin bizzat İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun emriyle yasaklandığını belirtti.

Yasağa rapmen Galatasaray Meydanı’na girmek isteyen yüzlerce kişiye polis saldırdı. Ara sokaklarda da devam eden saldırı sonucu yaklaşık 50 kişinin gözaltına alındığı açıklandı. Gözaltına alınanlar arasında kayıp yakınlarından Maside Ocak, Ali Ocak, Hasan Karakoç, Sebla Arcan, Faruk Eren ve Besna Tosun da var.

İHD Eş Başkanı Gülseren Yoleri ise polis saldırısına tepki göstererek, “701. haftada da burada olacağız” açıklaması yaptı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen: 100 kadar gözaltı var

MA’nın haberine göre saat 13.00 itibariyle kayıp yakınlarının bir kısmı İstiklal Caddessi’nde bulunan Odakule Alışveriş Merkezi önünde oturma eylemi yaptı. Bir süre burada oturan gruba polis biber gazı ile saldırdı. Kitle “Bu daha başlangıç mücadeleye devam” sloganları ve alkışlarla bekleyişlerini sürdürüyor.

Polis saldırısında 47 kişinin gözaltına alındığı, Vatan Caddesi’ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldükleri, tamamının ifadelerinin ve sağlık kontrollerinin arından serbest bırakılacakları öğrenildi.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir