Anasayfa / Haberler / AKP’nin seçim çalışmalarında üç ferdi öldürülen Şenyaşar ailesinin hayatı kabusa döndü

AKP’nin seçim çalışmalarında üç ferdi öldürülen Şenyaşar ailesinin hayatı kabusa döndü

AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın yakınları tarafından, seçim 14 Haziran’daki seçim çalışmaları sırasında, üç ferdi öldürülen Şenyaşar ailesi 24 Haziran seçimlerinden sonra artan biçimde, tehdit ve türlü baskılarla karşı karşıya bırakılıyor.

Seçim katliamının üzerinden 1 ayı aşkın süre geçmesine rağmen üç kişiyi öldürenlerle ilgili herhangi bir işlem yapılmadı. Olayda babası ve kardeşlerini kaybeden, kendisi de yaralanan Fadıl Şenyaşar ise cezaevinde.

Kendilerini güvende hissetmeyen Şenyaşar ailesinin fertlerinin ilçeyi terk ettikleri, daha önce 5 ayrı evde yaşarken tek bir eve geçmek zorunda kaldıkları belirtiliyor.

Mezopotamya Haber Ajansı’na konuşan Emine Şenyaşar konuya şunları söyledi:

“Yaşanan olaydan sonra evlerimizden çıkarak başka bir yere sığındık. Şimdi mülteciler gibi bir evde 5 aile kalıyoruz. Yerimizden yurdumuzdan göçtük. Bu evdeki eşyaları konu komşu bize getirdi. Halimiz hal değil. Ağlıyorum olmuyor, beddua ediyorum olmuyor. Rica ediyorum, tüm dünyaya bu çağrımı iletin. Şimdi ben yüzümü nereye döneyim? Nereye gideyim?”

Osman Şenyaşar’ın evine polis baskını

Son olarak bu sabah saatlerimde kendisi de tehdit edilen Osman Şenyaşar’ın evine polis baskın düzenledi. Cumartesi günü sabah 04.00 saatlerinde Urfa’daki evine TEM polislerinin baskın düzenlediği Şenyaşar, şehir dışında olduğu için gözaltına alınmadı. Evindeki elektronik eşyalara el konulduğunu söyleyen Şenyaşar, polislerin kendisini arayıp ifadeye çağırdığını, gelmemesi  durumunda hakkında yakalama kararı çıkarılacağını ilettiklerini söyledi.

Osman Şenyaşar, geçtiğimiz hafta AKP’li vekil İbrahim Halil Yıldız’ın aile fertlerinden Faik Yıldız tarafından tehdit edildiğine dair Urfa Adliyesi’ne suç duyurusunda bulunmuştu.

Urfa’nın Suruç ilçesinde 14 Haziran tarihinde, AKP’nin seçim çalışmaları sırasında, AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın yakınları tarafından, Hacı Esvet Şenyaşar ile oğulları Adil ve Celal Şenyaşar polisin ve kameraların önünde öldürülmüştü.

Adresi kontrol edin

Reyanlı’da jandarma tarafından işkenceye uğrayan Suriyeli mülteci yaşamını yitirdi

Suriye’den Türkiye’ye geçmeye çalışan 8 Suriyeli mültecinin jandarma tarafından işkenceye uğradığı, en az bir kişinin …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir