Kanada’da maden işçilerinin grevi kazanımla sonuçlandı

Kanada’nın Goderich kentinde bulunan, dünyanın en büyük tuz madeninde çalışan işçilerin 27 Nisan’dan beri devam eden grevi kazanımla sonuçlandı. 12 haftadır devam eden ve 360’ın üzerinde işçinin katıldığı grevin, patronun işçilerin taleplerini kabul etmesiyle sona erdiği bildirildi. 

Patron, vardiyaları tek taraflı olarak yeniden düzenleyerek çalışma saatlerini arttırmak istiyordu. Temmuz ayının başından beri şirket yönetimi grevi kırmak için dışarıdan işçi getirmiş, işçiler grev kırıcılara geçit vermemişti. Madenciler grev kırıcıları maden girişine barikat kurarak engellemişti. Bölgedeki çiftçiler de işçilerle dayanışmak için traktörlerini getirerek barikatı güçlendirmişti. İşçiler ailelerinden de büyük destek görmüşlerdi.

Sendika tarafından yapılan açıklamada; 3 yıllık anlaşma imzalandığı, bu yıl ve gelecek yıl yüzde 2,5, 2020 yılı için ise yüzde 3 oranında ücret artışının kabul edildiği, ayrıca emekli maaşı ve diğer sosyal yardımlara ilişkin sahip olunan hakların korunduğu belirtildi. (Kaynak: Yaşanacak Dünya)

Kanada’da grevdeki maden işçileri grev kırıcılara karşı ocağın girişini bloke etti


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir