Anasayfa / Haberler / Aileleri Katledilen 301 Maden İşçisi İçin Yürüyor

Aileleri Katledilen 301 Maden İşçisi İçin Yürüyor

13 Mayıs 2014’te gerçekleşen katliamda yaşamını yitiren Somalı madencilerin aileleri 12 Temmuz Perşembe günü “Adaleti Yeryüzüne Çıkaracağız” sloganıyla Soma’dan yürüyüşe başlayacak. Katledilen maden işçisi Uğur Çolak’ın annesi Gülsüm Çolak ve Bilal Malkoç’un annesi Fatma Malkoç tarafından başlatılacak yürüyüş için 12 Temmuz saat 15.03’te Soma Madenci Anıtı önünde uğurlama gerçekleştirilecek.

Yürüyüşe ilişkin yapılan duyuruda “Somalı anneler adalet için yola çıkıyor! Evlatlarımızın katillerine verilen ödül gibi cezayı kabul etmiyoruz. Adalet sağlanana kadar mücadele etmeye devam edeceğiz. Adaleti gömdükleri yerden yeryüzüne çıkarmak için Ankara’ya yürüyoruz.” ifadeleri kullanıldı. İlk durağı Çanakkale olan yürüyüş 16 Temmuz Pazartesi günü Ankara’da bulunan Hakim ve Savcılar Kurulu (HSK) önünde sona erecek.

Soma’da 13 Mayıs 2014’te 301 işçinin yaşamını yitirdiği katliamla ilgili açılan davada dün (11 Temmuz) açıklanan kararda Soma Holding patronu Alp Gürkan’ın da dahil olduğu 38 kişinin beraatına karar verilmişti. Mahkeme tarafından Soma Holding Yönetim Kurulu Başkanı Can Gürkan’ın 15 yıl, Genel Müdür Ramazan Doğru’nun 22 yıl 6 ay, İşletme Müdürü Akın Çelik’in 22 yıl 6 ay, İsmail Adalı’nın 22 yıl 6 ay, Ertan Ersoy’un 22 yıl 6 ay, Teknik Nezaretçi Ertan Ersoy’un 18 yıl 9 ay, hapis cezası ile cezalandırılmalarına karar verilmişti.

Avukatlar ve madenci aileleri, beraat kararlarına ve sanıkların en fazla bir kaç yıl hapishanede kalmasını sağlayacak olan düşük cezalara tepki göstermişti.

Madenci aileleri tarafından gerçekleştirilecek yürüyüş programı şöyle:

12 Temmuz Perşembe: 19.00 Çanakkale Adalet Buluşması
13 Temmuz Cuma: 13.00 Silivri Açıklama (Selçuk Kozağaçlı’ya selam), 20.00 Abbasağa Parkı – Adalet Forumu
14 Temmuz Cumartesi: 11.00 Tuzla İş Cinayetleri İçin Açıklama, 19.00 Kocaeli Buluşması
15 Temmuz Pazar: Zonguldak Madenciler ve Aileleri ile Buluşma
16 Temmuz Pazartesi: Ankara HSK Önü açıklama

Adresi kontrol edin

Reyanlı’da jandarma tarafından işkenceye uğrayan Suriyeli mülteci yaşamını yitirdi

Suriye’den Türkiye’ye geçmeye çalışan 8 Suriyeli mültecinin jandarma tarafından işkenceye uğradığı, en az bir kişinin …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir