Kanada’da grevdeki maden işçileri grev kırıcılara karşı ocağın girişini bloke etti

yazar:

kategori:

Kanada’nın Goderich kentinde bulunan, dünyanın en büyük tuz madeninde 27 Nisan’dan beri grevde olan 360’ın üzerinde işçi, grevi kırmak için dışarıdan işçi getiren patronların bu hamlesine karşı madenin girişini bloke ettiler.

Yaşanacak Dünya’nın haberine göre ABD’nin Kansas eyaletinden olan “Compass Minerals” şirketinin, New Brunswick’ten taşıdığı grev kırıcıların madene girmesine izin vermiyorlar.

“Bu savaşı onlar başlattı, biz bitireceğiz!” diyen Unifor sendikası yetkilileri, grevin nedeninin “Zorunlu fazla mesailer dahil olmak üzere ağırlaşan çalışma koşulları” olduğunu belirtiyor.

Kanada basınının aktardığına göre, patron, vardiyaları tek taraflı olarak yeniden düzenleyerek, çalışmayı haftada 72 saate çıkarmak istiyor.

Temmuz ayının başından beri patronun, grevi kırmak için dışarıdan işçi getirdiğini belirten sendika yetkilileri “Kansaslı maden sahibi, kendi ülkesinde yaptığı gibi Goderich’te de işçileri uysallaştırabileceğini sanıyor. Kansas, sendikaların patronlarla toplu pazarlık anlaşmalarını müzakere etmelerini yasaklayan 28 Amerikan eyaletinden birisidir!” şeklinde konuştu.


Yorumlar

“Kanada’da grevdeki maden işçileri grev kırıcılara karşı ocağın girişini bloke etti” için bir yanıt

  1. […] Kanada’da grevdeki maden işçileri grev kırıcılara karşı ocağın girişini bloke etti […]

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir