Anasayfa / Haberler / Katliamın yıldönümünde binlerce kişi Sivas’ta buluştu

Katliamın yıldönümünde binlerce kişi Sivas’ta buluştu

Sivas Katliamı’nın 25’inci yıldönümü dolayısıyla, Türkiye ve dünyanın dört bir yanından gelen binlerce kişi sabah saatlerinde Sivas Alibaba mahallesinde bulunan cemevi önünde bir araya geldi.

Burada kahvaltı yapan kitle, daha sonra 33 kişinin yakılarak öldürüldüğü Madımak Otel’inin önüne kortej şeklinde yürüyüş gerçekleştirdi. Yürüyüşe, katliamda yaşamını yitirenlerin aileleri ile siyasi parti ve demokratik kitle örgütleri üyeleri katıldı.

Alibaba mahallesinde başlayan yürüyüşte, katliamda yaşamını yitirenlerin fotoğrafları ve bağlama taşınırken, “Hak, hukuk, adalet”,  “Katil devlet hesap verecek”,  “Sivas’ı yakanlar, AKP’yi kuranlar” sloganları atıldı.

Binlerce kişi, “Selam olsun ateşle semaha duranlara”, “Devletin Alevisi olmayacağız”, “Madımak utanç müzesi olsun”, “Adalet halkların elleri ile gelecek” yazılı dövizler taşıdı. Ayrıca alanda, “Dersim için Maraş için Çorum için Sivas için insanlık için” yazılı bir pankart da açıldı. Yürüyüş boyunca Alevi deyişleri de çalındı.

Yürüyüşün sonunda binlerce kişi eski Madımak Oteli, bugünkü İl Özel İdare Bilim ve Kültür Merkezi önüne geldi. Binanın önüne barikat kuran polis ekipleri, sadece siyasi parti temsilcileri ile katliamda yaşamını yitirenlerin yakınlarının bina önüne kadar girmesine izin verdi. Aileler, daha önce aldıkları karar doğrultusunda otel “utanç müzesi” oluncaya kadar binaya girmeme kararını sürdürdü. Siyasi parti üyeleri ile aileler katliamın yaşandığı yere karanfil bıraktı.

Anma örgüt temsilcilerinin konuşmaları ve semah gösterileri ile son buldu. (Kaynak: Mezopotamya Ajansı)

Adresi kontrol edin

Reyanlı’da jandarma tarafından işkenceye uğrayan Suriyeli mülteci yaşamını yitirdi

Suriye’den Türkiye’ye geçmeye çalışan 8 Suriyeli mültecinin jandarma tarafından işkenceye uğradığı, en az bir kişinin …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir