Köln’de ‘Otonom Merkez’in boşaltımak istenmesine karşı antifaşistler sokağa çıktı

Almanya’nın Köln kentinde otonomcular tarafından işgal edilerek sosyal merkez olarak kullanılan Autonomes Zentrum (Otonom Merkez) binasının polis tarafından boşaltılamak istenmesine karşı, dün akşam otonomcular ve diğer antifaşistler tarafından eylem düzenlendi. 500’ün üzerinden eylemcinin katıldığı gösteride yeni polis yasasına da tepki gösterildi.

Yürüyüş öncesinde Zülpicher Platz tramvay istasyonunu bir süre bloke eden eylemciler daha sonra yürüyüşe geçtiler. Polis provokasyonlarına ve biber gazlı saldırılarına rağmen antifaşistler tarafından Autonomes Zentrum’a kadar yürüyüş gerçekleşti.

Almanya’da göçmenlerin barınması veya sosyal merkez gibi işlevlerle kullanılan otonomcular anarşistler ve diğer antifaşistler tarafından kamulaştırılmış bina bulunuyor. Devlet ise bu merkezlere sık sık saldırıyor. Öte yandan Hısristiyan Sosyan Birlik (CSU) tarafından Bavyera eyaletinde hazırlanan yeni polis yasası ise polise geniş yetkiler verildiği için toplumsal muhalefet tarafından protesto ediliyor.


Yorumlar

“Köln’de ‘Otonom Merkez’in boşaltımak istenmesine karşı antifaşistler sokağa çıktı” için bir yanıt

  1. […] Köln’de ‘Otonom Merkez’in boşaltımak istenmesine karşı antifaşistler sokağa… […]

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir