Anasayfa / Haberler / Göçmen örgütlerinden ayrımcı ve göçmen karşıtı seçim çalışmalarına karşı kampanya

Göçmen örgütlerinden ayrımcı ve göçmen karşıtı seçim çalışmalarına karşı kampanya

Göçmen Dayanışma Mutfağı, Göçmen Dayanışma Ağı – Ankara ve Hamiş – İstanbul Suriye Kültür Evi seçim kampanyalarından ayrımcı ve göçmen karşıtı vaat ve politikalara karşı kampanya çağrısı yaptı. Göçmen örgütleri tarafından yapılan açıklamada, “göçmenlerin, kendi iradelerinin dışında zorla ve baskı yoluyla ülkelerine geri gönderilmesine karşı çıkıldığı belirtilirken, “vatandaş-göçmen ayırımı olmaksızın herkesin istediği yerde, özgürce yaşam hakkını savunmaya çağırıyoruz.” denildi. Kin, nefret ve ayrımcılığa karşı olan herkese #gocmenkarsitisiyasetegecityok kampanyasına bulunduğu yerden katkı sunma çağrısı yapıldı.

Göçmen örgütlerinin açıklaması şöyle:

Duyarlı basına ve kamuoyuna

18 Nisan’da yapılan açıklamalarla birlikte girilen erken seçim maratonu, Türkiye’nin farklı kentlerinde ve meydanlarında binlerce insanı bir araya getiren seçim kampanyalarıyla birlikte başladı. Hız kesmeden süren bu mitinglerde yüksek sesle dile getirilen “göçmenleri ülkelerine geri gönderme” vaadi bu açıklama ve kampanyası düzenlememize sebep oldu. Gerek savaş, gerekse politik ve ekonomik sebeplerle bu coğrafyanın her yanına yerleşen ve umutla yeni bir hayat kurmaya çalışan göçmenlerin, kendi iradelerinin dışında zorla ve baskı yoluyla ülkelerine geri gönderilmesini onaylamıyoruz. Kişileri temel haklarından yoksun bırakmaya çalışan bu ayrımcı zihniyeti kınıyoruz. Bu coğrafyada yaşayan herkes için insan haklarını savunan tüm bireyleri 24 Haziran milletvekilliği ve cumhurbaşkanlığı seçimleri sürecinde yükselen ayrımcı ve göçmen karşıtı politikalara tepki vermeye ve vatandaş-göçmen ayırımı olmaksızın herkesin istediği yerde, özgürce yaşam hakkını savunmaya çağırıyoruz.

Kin, nefret ve ayrımcılığa karşı olan herkesi #gocmenkarsitisiyasetegecityok kampanyasına bulunduğu yerden katkı sunmaya bekliyoruz.

Kimse sebepsiz göçmez

Sınırsız, sömürüsüz, ulussuz, sürgünsüz bir dünya!

Göçmen Dayanışma Mutfağı
Göçmen Dayanışma Ağı – Ankara
Hamiş – İstanbul Suriye Kültür Evi

Haziran 2018

Adresi kontrol edin

Reyanlı’da jandarma tarafından işkenceye uğrayan Suriyeli mülteci yaşamını yitirdi

Suriye’den Türkiye’ye geçmeye çalışan 8 Suriyeli mültecinin jandarma tarafından işkenceye uğradığı, en az bir kişinin …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir