Berkin Elvan vurulduğu yerde anıldı

Gezi direnişi sırasında polis tarafından atılan gaz kapsülü ile öldürülen Berkin Elvan vurulduğu yerde anıldı.

16 Haziran 2013 tarihinde polis tarafından atılan gaz kapsülünün başına isabet etmesi üzerine 269 gün komada kaldıktan sonra hayatını kaybeden Berkin’in anmasına Elvan’ın ailesi, arkadaşları ve kitle örgütü temsilcileri katıldı. Bir dakikalık saygı duruşu ile başlayan anmada sık sık “Berkin Elvan ölümsüzdür” sloganları atıldı.

Aile adına açıklama yapan Berkin Elvan’ın kardeşi Gamze Elvan, “Bugün de bayram, bugün de Berkin’imiz yok. Gezide yitirdiğimiz çocuklarımızdan geriye bir tek gülümseyen fotoğrafları kaldı. Berkin’imizi Ethem abisinin omuzlarında, Ali İsmail’in, Abdocan’ın, Ahmet’ in, Medeni’nin, Hasan Ferit’in ve Mehmet’in yanına milyonlar olup uğurladık. Sol yanımız çok acı çekse de direnmenin en güzel halini Gezi’de gördük.” ifadelerini kullandı. Elvan, konuşmasını “Bilinsin ki çocuklar ölmesin şeker de yiyebilsinler, uçurtma uçurabilsinler, misket oynayabilsinler istiyoruz. Bunu öyle çok istiyoruz ki ne kadar zaman geçerse geçsin, her ne engelle karşılaşırsak karşılaşalım mücadelemizden asla vazgeçmeyeceğiz.” sözleriyle tamamladı.

Anma Berkin Elvan’ın vurulduğu yere bırakılan karanfiller ve atılan sloganlarla ile son buldu. (Kaynak: Mezopotamya Ajansı)


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir