Ethem Sarısülük Katledilişinin Yıldönümünde Anıldı

yazar:

kategori:

Gezi direnişi sırasında Ankara’da polis tarafından silahla vurularak öldürülen Ethem Sarısülük, katledilişinin 5. yılında vurulduğu yerde anıldı.

Güvenpark’ta toplanan kitle, “Gezi şehitleri ölümsüzdür. Ethem yoldaş seninleyiz” yazılı pankart ile Gezi şehitlerinin fotoğrafları taşındı. Ethem Sarısülük’ün vurulduğu yere karanfiller bırakıldı. Anmaya, Sarısülük ailesinin yanı sıra HDP Ankara Milletvekili adayı Veli Saçılık ile siyasi parti ve kuruluşların temsilcileri katıldı.

Saygı duruşu ile başlayan anmada anne Sayfi Sarısülük oğlu için ağıtlar yaktı.

Sarısülük ailesinin avukatı Kazım Bayraktar, yaptığı konuşmada, “Davada hukuk dilini kullandık anlamadılar, adalet dilini kullandık anlamadılar, yasa dilini kullandık anlamadılar. Ama tarih bize bunların anlayacağı dili gösterdi. Tarih bu dillerden anlamayanların sonunun nasıl geldiğini bizlere gösteriyor. Biz bitti demeden bu dava bitmeyecek” dedi.

HDP Milletvekili adayı Veli Saçılık da Ethem Sarısülük’ün sürekli kendilerine “Heval kurban olduğum hala bizimle misin” dediğini söyledi. Saçılık, şöyle devam etti: “Biz de buradan diyoruz ki, evet heval hala seninleyiz. Çünkü sen otuz üç kurşunsun, çünkü sen Suruç, Diyarbakır, 10 Ekim Ankara’sın. Biz seniz, sen de bizsin.” (Kaynak: ETHA)


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir