Anasayfa / Haberler / Fransa’da havacılık ve demiryolu işçileri grevde

Fransa’da havacılık ve demiryolu işçileri grevde

Fransa’da Macron ve hükümetinin demiryollarının özelleştirilmesi konusunda hazırladığı tasarının, Ulusal Meclis’te onaylanmasına rağmen grevler devam ediyor.

Demiryolu işçileri bugün, Paris başta olmak üzere pek çok şehirde greve çıktı ve yürüyüşler düzenledi. 3 Nisan’da başlayan, her 5 iş gününden 2’sinde yapılan grevin Haziran sonuna kadar sürdürülmesi planlanıyor.

Demiryolu ulaşımının özelleştirilmesi, rekabete açılması, kararname ile değişiklikler getirilmesi ve özel ayrıcalıkları bulunan demiryolları çalışanlarının statüsünde değişikliğe gidilmesi gibi maddeleri içeren tasarı 454 kabul, 80 ret ve 29 çekimser oyu ile meclisten geçmişti. Tasarının için 23-29 Mayıs tarihlerinde Senato’da görüşülmesi ve en geç Temmuz ayı başında nihai olarak oylanarak yürürlüğe girmesi bekleniyor.

Öte yandan, pilotlar başta olmak üzere Air France çalışanlarının 22 Şubat’ta başlattıkları grevler kapsamında toplamda 11 gün iş bırakıldı. Haftada bir gün yapılan grevler nedeniyle şirketin en az 300 milyon Euro kayba uğradığı tahmin ediliyor. (Kaynak: Yaşanacak Dünya) 

Adresi kontrol edin

Reyanlı’da jandarma tarafından işkenceye uğrayan Suriyeli mülteci yaşamını yitirdi

Suriye’den Türkiye’ye geçmeye çalışan 8 Suriyeli mültecinin jandarma tarafından işkenceye uğradığı, en az bir kişinin …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir