Anasayfa / Haberler / Ermeni Soykırımı anmasına polis engeli: ‘Katliam ve soykırım demeyin’

Ermeni Soykırımı anmasına polis engeli: ‘Katliam ve soykırım demeyin’

İnsan Hakları Derneği’nin (İHD) İstanbul Şubesi Irkçılık ve Ayrımcılığa Karşı Komisyonu, 1915 Ermeni Soykırımı’nın 103. yıldönümü dolayısıyla Sultanahmet’te bulunan Türk ve İslam Eserleri Müzesi önünde bir anma düzenlemek istedi.

Bu esnada polis, açıklamada yer alan ‘Soykırım’ ve ‘Katliam’ kelimelerinin kullanılmaması halinde açıklamaya izin vereceklerini belirtti ve pankartlara el koydu.

Polis açıklamaya katılmak üzere alanda bulunan basın mensupları dahil herkesi GBT uygulaması yaptı.

MA’da yer alan habere göre engellemeye tepki gösteren İHD Eş Genel Başkanı avukat Eren Keskin, bu uygulamanın ifade ve düşünce özgürlüğüne ket vurmak anlamına geldiğini belirterek şunları söyledi:

“O kelimeler olmadan açıklama yapılmasının bir anlamı yok. Geçen sene de ondan önceki sene de OHAL vardı. 2015’ten bu yana ilk defa böyle bir durumla karşı karşıya kalıyoruz.”

‘Annemi öldürdüler bu soykırım değil de ne?

28 Aralık 2012 tarihinde Samatya’da öldürülen Maritza Küçük’ün kızı Bayzar Küçük de, “Annemi ölürdüler, çırılçıplak ettiler. Bu soykırım değil de nedir? Neden izin verilmiyor” diyerek tepki gösterdi.

Açıklamaya katılmak için yurtdışından gelen bir heyet de, polisin tutumundan kaynaklı açıklama yapmayacaklarını söyledi.

3 kişi gözaltına alındı

Sonrasında İHD, polisin engellemesine ilişkin İHD İstanbul Şubesi’nde bir basın toplantısı gerçekleştirdi.

Burada yapılan açıklamada Leman Yurtsever, Jihan Tosun ve Gamze Yaman’ın gözaltına alındığı bildirildi. (Kaynak: Gazete Karınca)

Adresi kontrol edin

Reyanlı’da jandarma tarafından işkenceye uğrayan Suriyeli mülteci yaşamını yitirdi

Suriye’den Türkiye’ye geçmeye çalışan 8 Suriyeli mültecinin jandarma tarafından işkenceye uğradığı, en az bir kişinin …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir