Yunanistan’da Anarşist FAI-FRI’den Mahkemeye Bombalı Saldırı Eylemi

24 Mart sabahı Atina’da, İnformal Anarşist Federasyon / Uluslararası Devrimci Cephe (FAI-FRI)’nin Asimetrik Kent Savaşı Grubu adlı hücresi, Evelpidon Mahkeme Kompleksi’ne yönelik düzenlenen bombalı saldırının sorumluluğunu üstlendi. Polis ve ana akım medya bombalı eylemle ilgili sessiz kalmayı seçerken, Asimetrik Kent Savaşı Grubu’nun Atina Indymedia sitesi üzerinden eylemi üstlenmesi üzerine söz konusu kurumlar eylemin gerçekleştiğini kabul ettiler. Mahkeme binasının arkasındaki güvenlik noktasında patlayan bomba ile yaralanan olmazken binada küçük çaplı hasar meydana geldi.

Asimetrik Kent Savaşı Grubu’nun eylemle ilgili açıklaması şöyle başlıyor;

“24 Mart 2018 Cumartesi sabahı, Evelpidon mahkemesinin arkasında yer alan güvenlik noktasına, içinde yaklaşık yarım kilo kara barut bulunan zaman ayarlı düşük yoğunluklu patlayıcı bir cihaz yerleştirdik. Cihazımızın başarılı bir şekilde çalıştığını biliyoruz, çünkü bulunduğumuz yerden tamda ayarladığımız gibi, zamanında meydana gelen patlama sesini duyduk. Bombalı saldırımız hakkında ana akım medyada derin bir sessizlik olduğu için tam olarak nasıl bir maddi zarara yol açtığını bilmiyoruz.”

Söz konusu saldırı eylemi, terörle mücadele yasası 187A kapsamında tutuklanan ve aşırı uzun hapis cezaları verilen anarşist yoldaşlar Konstantinos Giagtzoglou, Gerasimos Tsakalos, Nikos Romanos, Argyris Dalios, Dimitris Politis ve Giannis Michailides ile dayanışma için gerçekleştirildi.

Saldırı, 10 Mart 2010’da polis mermileriyle öldürülen şehir gerillası grubu Devrimci Mücadele’nin bir militanı olan anarşist yoldaş Lambros Foundas’ın mücadelesini yükseltmek ve aynı zamanda faşist örgütlerin ve devletin Selanik, Atina ve Volos’taki işgal evlerine yönelik saldırılarına karşı doğrudan bir tepki olarak gerçekleştirildi.

Eylemle ilgili açıklama şöyle bitiriliyor;

“Bizim acımız, itirazlarımız ve beyanlarımız silahlıdır, onlar karşı saldırıya geçerler, inatçı olurlar, soğuk olasılıkların hesaplamaları olurlar, illegal örgütlenir hale gelirler ve kolektif olmaya başlarlar. Yas tutmayı bıraktık ve tüm çekingenliklerimizi öldürdük.  Dünya görüşümüz doğrultusunda bu savaş için yaşama arzusuna sahibiz. Devletlere, ekonomiye, ticarete, milletlere, ataerkilliğe ve her türlü zorlamaya ve sömürüye karşı anarşist savaş.” (Kaynak: isyandan.org)


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir