Anasayfa / Haberler / TSK ve ÖSO Afrin’i İşgal Etti

TSK ve ÖSO Afrin’i İşgal Etti

20 Ocak’ta Afrin’e yönelik operasyon başlatan Türkiye ve ÖSO grupları sonrası bu sabah kent merkezine girdi. Saldırılar nedeniyle kentten yüz binlerce kişi göç etmek zorunda kaldı.  Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından bugüne kadar, 46 askerin yaşamını yitirdiği, 225 askerin yaralandığı açıklandı. Öte yandan Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR), Afrin’e yönelik saldırılarda bugüne kadar 43’ü çocuk 28 sivilin yaşamını yitirdiğini, yüzlercesinin yaralandığını bildirdi.

Dün geceden bu yana Afrin şehir merkezine yönelik yoğun hava saldırısı gerçekleştirilirken, kentin birçok yerinde şiddetli çatışmalar yaşandığı da gelen bilgiler arasında.

Kent merkezinde bulunan Kawa Meydanı’na ulaşan ÖSO güçleri burada uzun süre havaya silahlarıyla ateş açarak kutlama yaptı. Bazı ÖSO üyeleri ise daha sonra Demirci Kawa heykeline kalaşnikof tüfekleri ile ateş ederek zarar verdi. Heykel daha sonra halatlarla bağlandığı iş makinesi tarafından yıkıldı.

PYD’nin eski eş başkanı ve TEV-DEM Dış İlişkiler Sorumlusu Salih Müslim ise, Twitter’dan yaptığı açıklamada “Bir çatışmadan çekilmek, savaşın kaybedilmesi ve mücadeleden vazgeçilmesi anlamına gelmez” ifadelerini kullandı.

Yeryüzü Postası

Adresi kontrol edin

Reyanlı’da jandarma tarafından işkenceye uğrayan Suriyeli mülteci yaşamını yitirdi

Suriye’den Türkiye’ye geçmeye çalışan 8 Suriyeli mültecinin jandarma tarafından işkenceye uğradığı, en az bir kişinin …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir