Tıp Bayramında sağlık emekçilerinin eylemine polis saldırısı

Ankara’da 14 Mart Tıp Bayramı kapsamında sağlık alanında faaliyet gösteren sendikalara, odalar ve meslek birlikleri Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde basın açıklaması yapmak için bir araya geldi. Yapılacak olan açıklamaya CHP milletvekilleri Murat Emir ve Tur Yıldız Biçer ile Bağımsız Milletvekili Aylin Nazlıaka da katıldı.

Polisin, valilik yasağını gerekçe göstererek açıklama yaptırılmayacağını söylemesi üzerine milletvekilleri polisle görüşme yaptı. Görüşme sonucunda polis milletvekillerini gruptan ayırarak zor kullanarak sağlıkçıları hastane bahçesinden uzaklaştırdı. Yaşanan arbede sırasında Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Eş Genel Başkanı İbrahim Kara ve SES Yönetim Kurulu üyesi Adem Bulat darp edilerek, Ankara Tabip Odası Yönetim Kurulu üyesi Onur Naci Karahancı ise ters kelepçeyle gözaltına alındı.

Polis, açıklama yapmakta ısrarcı olan sağlıkçıları hastane önündeki trafik akışının olduğu yola sürdükten sonra plastik mermi ve biber gazıyla sağlıkçılara saldırdı.

Saldırının ardından sağlıkçılar, gözaltına alınan arkadaşlarının sağlık kontrolü için götürüldükleri hastaneye geçti.

Gözaltına alınan hastanede sağlık kontrollerinin ardından serbest bırakıldı. (Kaynak: sendika.org)


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir