Suudi Arabistan’da çalışan Türkiyeli işçiler iş bıraktı

yazar:

kategori:

Suudi Arabistan’da MNG bünyesinde faaliyet gösteren Mapa inşaatın Suudi Arabistan Cidde Konut Projesinde çalışan işçiler ücretlerini alamadıkları için iş bıraktı. 4 aydır ücretleri ödenmeyen işçiler “Haklarımızı alana kadar iş bırakma eylemimiz devam edecek” dedi.

İnşaat ve Yapı İşçileri Sendikası tarafından yapılan açıklamada, “Bizler memleketimizi , ailelerimizi geride bırakıp Suudi Arabistan’da insanlık onuruna yakışmayan şartlarda şantiyede çalışıyoruz. Suudi Arabistan’da insanların sıcaktan sokağa çıkamadığı saatlerde bizler güneşin alnında çalışıyoruz. İşçi sağlığı ve iş güvenliği alınmadığı için birçok bulaşıcı hastalıkla karşı karşıya kalıyoruz. En temel haklarımız patronlar tarafından sömürülüyor. Bunca problem yetmezmiş gibi ücretlerimiz 4 aydır ödenmiyor. İşçiler, seçtikleri temsilciler aracılığıyla firma yetkilileriyle görüştü. Firma talepleri yerine getirmeyeceğini söyleyerek bizleri oyalamayı sürdürüyor” denildi.

Ücretlerin ödenmemesi üzerine tekrar toplantı yapan işçiler, talepleri karşılanana kadar iş bırakmayı sürdürmeyi ve kamp kapılarını tutarak kimsenin çalışma sahasına dönmemesini sağlamayı kararlaştırdı. (Kaynak: Evrensel)


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir