Anasayfa / Haberler / Kolombiya’da ELN Tarafından Dört Günlük Silahlı Halk Grevi İlan Edildi

Kolombiya’da ELN Tarafından Dört Günlük Silahlı Halk Grevi İlan Edildi

Kolombiya, Ulusal Kurtuluş Ordusu (ELN) 10-13 Şubat tarihleri arasında ülke çapında silahlı halk grevi çağrısı yaptı.

ELN sözcülerinden Komutan Uriel, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla “Kolombiya’da devam eden devlet terörizmini ve toplumsal hareket liderlerine karşı artan zulmü” protesto etmek için dört günlük silahlı halk grevi ilan etti.

ELN ile Kolombiya hükümeti arasındaki ateşkes görüşmeleri bir yıl önce başlamış, iki taraf Eylül 2017’de 100 günlük bir anlaşmaya varmışlardı. 29 Ocak 2017’de, Ekvador’un Quito kentinde yeni bir ateşkes için bir araya gelen taraflar, Santos hükümetinin Barranqui’de yapılan saldırıyı bahane edip hükümet temsilcisini geri çağırmasıyla son bulmuştu.

ELN, çift taraflı ateşkes istiyor.  Silahlı halk greviyle birlikte tüm kara, deniz ve nehir ulaşımının durdurulacağını söylüyor.

ELN sosyal medya hesabından yolcu ve sürücüleri uyararak “Oluşabilecek rahatsızlıklardan kaçınmak için halkımızı seyahat etmemeye davet ediyoruz,” diyor.

ELN ayrıca hükümetin, Kolombiya’nın batı bölgelerinde yaşayan köylü ve yerli önderleri korumak için hiçbirşey yapmadığını belirterek, köylüleri ve topluluk önderlerini paramiliter çetelerden koruduklarını belirtiyor.

Kolombiya’da sadece geçtiğimiz ay, yarısı çiftçi ve 3’ü kadın olmak üzere, 27 topluluk önderi öldürüldü. (Kaynak: isyandan.org)

Adresi kontrol edin

Reyanlı’da jandarma tarafından işkenceye uğrayan Suriyeli mülteci yaşamını yitirdi

Suriye’den Türkiye’ye geçmeye çalışan 8 Suriyeli mültecinin jandarma tarafından işkenceye uğradığı, en az bir kişinin …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir