Anasayfa / Haberler / İsrail İran İHA’sını, Suriye İsrail F-16’sını düşürdü, Gerginlik Sürüyor

İsrail İran İHA’sını, Suriye İsrail F-16’sını düşürdü, Gerginlik Sürüyor

Suriye’nin devlet televizyonundan yapılan açıklamada, “Hava savunma sistemimiz İsrail uçağını düşürdü” denildi. Pilotlar, İsrail’in kuzeyinde düşen uçaktan yaralı olarak kurtuldu. Ancak ardından Suriye’den, İsrail’in bir hava saldırısı daha düzenlediği fakat savunma sistemleri tarafından geri püskürtüldüğü açıklandı.

İsrail askeri kaynakları, Suriye’de 3’ü Suriye hava savunma sistemi bataryası ve 4’ü İran tesisi olmak üzere 12 hedefe saldırı düzenlediklerini duyurdu. Suriye’den yapılan resmi açıklamada, İsrail’in saldırılarını devam ettirdiği, İsrail savaş uçaklarının bu sabah ülkenin merkezindeki bir askeri üsse saldırdığı, hava savunma sistemlerinin ateş açarak birçok İsrail uçağını vurduğu ifade edildi.

İsrail ordusundan açıklamada ise şu ifadelere yer verildi:

”Suriye’den kalkan İran yapımı bir insansız hava aracı, İsrail topraklarına girmek isterken ordu tarafından düşürüldü. Buna karşılık savaş uçaklarımız, Suriye’deki bazı İran hedeflerini vurdu. Saldırı sırasında uçaksavarlar İsrail jetlerini hedef aldı. Jetlerimizden biri düştü. İran saldırısını ve Suriye’nin verdiği karşılığı İsrail’in egemenliğinin şiddetli bir ihlali olarak görüyoruz. İsrail ordusu olayları izliyor, değerlendirme ve zorunluluklara göre tüm harekatlara hazır.”

İsrail medyası, ülkenin kuzeyine düşen uçaktan pilotların ( yaralı halde kurtarıldığını ve helikopterle taşındığını belirtti.

​Suriye tarafından fırlatılan füzeler, İsrail’in kuzeyinde kırmızı alarm sirenlerin çalmasına yol açtı. Sirenlerin çaldığı ilk yer, Golan Tepeleri’ndeki Beyt Şean oldu, ardından diğer yerlerde siren sesleri duyuldu. İsrail Havalimanları Otoritesi Sözcüsü Lisa Drir, AA’ya, ”İsrail hava sahası 15 dakikalığına tüm uçuşlara kapatıldıktan sonra yeninden açıldı. Şu anda her şey normal işleyişinde devam ediyor. İsrail’in kuzey bölgesindeki hava sahası ise hala kapalı tutuluyor” diye konuştu. (Kaynak: Sputnik Türkiye)

Adresi kontrol edin

Reyanlı’da jandarma tarafından işkenceye uğrayan Suriyeli mülteci yaşamını yitirdi

Suriye’den Türkiye’ye geçmeye çalışan 8 Suriyeli mültecinin jandarma tarafından işkenceye uğradığı, en az bir kişinin …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir