Anasayfa / Haberler / Almanya’da metal ve elektronik sektörlerinde çalışan işçilerden uyarı grevleri

Almanya’da metal ve elektronik sektörlerinde çalışan işçilerden uyarı grevleri

Almanya’da metal ve elektronik iş kollarında sürmekte olan TİS görüşmelerinden sonuç alınamaması üzerine sürdürülen uyarı grevleri, 30 Ocak gece vardiyasıyla başlayan 24 saatlik grevlerle sürdü.

30 Ocak’ı 31 Ocak’a bağlayan gece 22.00-06.00 vardiyasıyla başlayan ve Çarşamba sabah vardiyasıyla süren uyarı grevleri, 80 işyerinde 68 bin işçi ve büro emekçisinin katılımıyla devam etti.

Grevlerin ağırlık merkezi, otomotiv ve metal sektörünün başkenti olan Stuttgart oldu. Man, Bosch, Mercedes, Porsche, Mahle, ZF, KME Germany, Mannesmann, Thyssenkrupp, NKT, Ford, Opel, VW, Audi, BMW, Geberit Mannesmann’ın aralarında olduğu kapitalist tekellerin değişik eyaletlerindeki işletmelerinde eylemler yapıldı.

Sendikanın ileri sürdüğü yüzde 6 ücret artışı, haftalık çalışma saatlerinin 28 saate düşürülmesi ve kısa çalışmadan doğan ücret kaybına sübvansiyon sağlanmasını içeren üç temel talebine metal patronları, 27 aylık süre için yüzde 3,5 oranında ücret artışı teklifleriyle cevap verdiler. Patronlar, sınırlı ve geçici olan çalışma saatinin düşürülmesi teklifine ise yanaşmıyorlar.

İşçiler arasında düzenli aralıklarla IG Metall’in yaptırdığı yoklamalarda; esnek çalışmanın yasaklanması ve haftalık çalışma süresinin düşürülerek, tam ücretle 30 saatlik iş haftası talepleri hep ilk sıralardaki talep olarak çıkıyordu. (Kaynak: Kızıl Bayrak)

Adresi kontrol edin

Reyanlı’da jandarma tarafından işkenceye uğrayan Suriyeli mülteci yaşamını yitirdi

Suriye’den Türkiye’ye geçmeye çalışan 8 Suriyeli mültecinin jandarma tarafından işkenceye uğradığı, en az bir kişinin …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir