Anasayfa / Haberler / Güney Afrika: Dis-Chem işçileri sendikal hakları için greve çıktılar

Güney Afrika: Dis-Chem işçileri sendikal hakları için greve çıktılar

‘Sağlık ve güzellik’ sektöründe mağazalar zinciri bulunan ‘Dis-Chem Pharmacy’ patronlarının sendikayı red etmekle kalmayıp sendikalı işçileri cezalandırmaya çalışması karşısında işçiler bugün Midrand ve Delmas şehirlerinde greve çıktılar.

İşçi federasyonu SAFTU’ya bağlı -ve hizmet sektöründe ülke çapında örgütlü olan- NUPSAW üyesi işçiler, talepleri kabul edilinceye kadar mücadeleyi sürdüreceklerini, şirketin ülkede bulunan toplam 115 mağazasını kapsayacak geniş çaplı grevin gündemde olduğunu duyurdular.

Güney Afrika basınının aktardığına göre, NUPSAW genel merkezi yöneticisi Solly Malema “İş Kanunu’na ve Anayasaya göre işçiler kendi istedikleri bir sendikada örgütlenme hakkına sahipler. Dis-Chem patronları sendika ile masaya oturup sorunları çözmek yerine ‘sendikayı tanımıyorum’ diyor. Üstelik sendikalı işçileri cezalandırmaya kalkıyor, Aralık’ta ödenmesi gereken yıl sonu ikramiyeleri keyfi bir tutumla ödemiyor. Bu, sendika olarak örgütlediğimiz ilk grev. Bugün itibariyle sadece iki yerde işçiler greve katılıyor. Patronların tutumu değişmezse ülke çapında grev örgütleyeceğiz” şeklinde açıklama yaptı. (Kaynak: Yaşanacak Dünya)

Adresi kontrol edin

Reyanlı’da jandarma tarafından işkenceye uğrayan Suriyeli mülteci yaşamını yitirdi

Suriye’den Türkiye’ye geçmeye çalışan 8 Suriyeli mültecinin jandarma tarafından işkenceye uğradığı, en az bir kişinin …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir