Yunanistan ve Almanya’da Grevler

Yunanistan’da birçok işçi sendikası, bugün 24 saatlik greve giderken, Almanya’da Audi ve BMW işçileri, bugün iş bırakma eylemleri düzenliyor.

Yunanistan’da hükümetin, pazartesi günü oylamaya sunacağı kanun tasarısına karşı bugün ülke genelinde greve gidildi.

Yunanistan’da işçilerin haklarını ve sosyal kazanımları ortadan kaldıran yasa tasarısına karşı bugün işçiler ve kamu emekçileri genel grevde.

Metro, tramvay ve troley, 24 saat boyunca sefer yapmayacak. Gemiler limanda bağlı kalacak. 24 saatlik greve devlet hastanelerinde çalışan doktorlar da katılırken, diğer devlet memurları saat 12.00-15.00 arası greve katılacak.

Üçüncü değerlendirmenin tamamlanması için düzenlenen kanun tasarısı işçilerin haklarını ve sosyal kazanımları ortadan kaldırıyor. Sendikalar, başkentin merkezi meydanlarında protesto gösterileri ve parlamentoya yürüyüş yapacak.

Daha az çalışma talebi

Almanya’da Audi ve BMW ait fabrikalarda çalışan işçiler, toplu iş sözleşmesi öncesi iş bırakarak daha yüksek ücret ve daha az çalışma saati talebinde bulunuyor.

IG Metall sendikasına bağlı olan Audi’nin Ingolstadt fabrikasında işçiler dün gece vardiyasında iş bıraktı ve BMW’nin Dingolfing, Landshut ve Regensburg fabrikalarında da bugün iş bırakılacak.

Sendika, toplu sözleşme görüşmelerinde 3,9 milyon metal ve mühendislik sektörü işçisi için yüzde 6 zam istiyor. İşverenler ise yüzde 2 zam ve ilk çeyrekte tek seferlik olmak üzere 200 euro ödemeyi teklif ediyorlar. (Kaynak: Özgür Gelecek)


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir