‪Anarşist Tutsak Şevket Aslan 48 Gündür Açlık Grevinde‬

yazar:

kategori:

Avukatı Gökhan Soysal aracılığıyla bilgi aldığımız Şevket Aslan’ın açlık eylemine başlamasındaki temel nedenin, hapishane yönetimi tarafından anarşist kimliğinin tanınmaması ve hapishanede gittikçe artmakta olan baskılar olduğu öğrenildi.

Şevket Aslan, 19 Temmuz’da da aynı taleplerle açlık eylemine başlamış, eylemini 53. günde kazanımla sonuçlandırmıştı. Ancak aynı sorunların tekrar yaşanması üzerine 20 Kasım’da “süresiz-dönüşümsüz” açlık eylemine başlayan Aslan, talepleri kabul edilene dek eylemini sürdüreceğini belirtti.

Şevket Aslan, bir başka tutsakla birlikte şu anda “tabutluk” olarak bilinen, ranza konulmuş, ancak tekli hücre olarak tasarlanmış bir odada 2 kişi kalıyor. Aslan böylesi dar bir alanda hiçbir şekilde hareket alanının kalmadığını belirtiyor.

Hapishanede yaşadığı sorunlar ve baskılarla ilgili görevli memurlarla görüşmek istediğinde kendisine “memurun odasında ayakta ve duvar dibinde beklemezse görüşmeyi gerçekleştiremeyeceğinin” dikte ettirildiğini de belirten Şevket Aslan, açlık greviyle taleplerini yönetime iletti.

Anarşist tutsak Şevket Aslan’ın talepleri şu şekilde:

1– Anarşist kimliğinin tanınarak hapishanedeki başka bir anarşist tutsakla beraber tutulmak veya bu olmayacaksa tekli odaya alınmak.

2- Kargodan gelen kitapların yasaklı değilse tarafına verilmesi

3– Resmi kurumlara hitaben verilen dilekçelerin kaybettirilmemesi ve istendiğinde çıkış numaralarınım verilmesi

4- Açık ziyaretler ve sağlık sebepleri dışında ayakkabı çıkartma dayatmasına son verilmesi

5– İdareyle görüşmelerinde insan onuruna yaraşır şekilde davranış görmek ve duvar dibinde ayakta bekletilme uygulamasına son verilmesi

6- Yağlı boya resim malzemelerinin kendisine verilmesi veya resim atölyesine ulaşımının sağlanması. (Kaynak: Medyan Haber)


Yorumlar

“‪Anarşist Tutsak Şevket Aslan 48 Gündür Açlık Grevinde‬” için bir yanıt

  1. […] ‪Anarşist Tutsak Şevket Aslan 48 Gündür Açlık Grevinde‬ […]

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir