Metal İşçileri Gebze’de Haykırdı: Grev İstiyoruz!

yazar:

kategori:

MESS Grup TİS görüşmelerinde arabulucu sürecinin sonuna yaklaşılırken Birleşik Metal-İş Gebze’de Cumhuriyet Meydanı’nda eylem gerçekleştirdi. Dün (4 Ocak) akşam iş çıkış saatlerinde, yoğun polis ablukası altındaki Birleşik Metal-İş Gebze Şube önünde toplanan metal işçileri, Cumhuriyet Meydanı’na yürüyüş ile gitmek istedi. Yürüyüşü OHAL bahanesiyle engeleyen kolluk güçleri işçileri kaldırımdan yürüttü. Akse sapağında servisten inip açıklamanın yapılacağı meydana yürümek isteyen ZF Sachs işçilerinin yürüyüşü de engellendi. İşçiler küçük gruplar halinde Gebze şubesine yürüdü.

Birleşik Metal-İş Genel Merkez yönetiminin hepsinin hazır bulunduğu yürüyüş boyunca metal işçileri OHAL karşıtı sloganlar atarak MESS dayatmalarına geçit vermeyeceğini vurguladı. Yürüyüş boyunca “Zafer direnen işçilerin olacak!”, “OHAL işçiye ceza olamaz!”, “Direne direne kazanacağız!” dövizleri ve Birleşik Metal-İş flamaları taşındı. Cumhuriyet Meydanı girişinde polis aramasının ardından işçiler meydana giriş yaptı. Kroman işçilerinin Cumhuriyet meydanına “Kroman işçisi grev istiyor!” sloganıyla girmesi ile açıklama başladı.

Eylemde Birleşik Metal-İş Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu konuşma yaptı. Serdaroğlu, OHAL’den dolayı valiliğin ve kaymakamlığın çıkardığı zorluklardan söz ederek vali ve kaymakamlara “Siz büyüklerinizin, cumhurbaşkanının, başbakanın sözünü niye dinlemiyorsunuz?” diye çıkışarak Tayyip Erdoğan’ın “OHAL halkı, vatandaşı engellemeyecek” sözlerine atıfta bulundu.

Serdaroğlu’nun konuşmaları işçiler tarafından sık sık “Grev istiyoruz!”, “Başkan bizi greve götür!” sloganları ile kesildi. Konuşmasının tamamını yapamayan Serdaroğlu, patronların OHAL’e güvendiğini ama güvenmemesi gerektiğini söyleyip “MESS dayatmalarına karşı fabrikalarda yapılan eylemlerin daha da sertleşerek devam edeceğini” belirtti. Serdaroğlu konuşmasını sonlandırmaya hazırlanırken meydanda bulunan işçiler “Grev, işgal, direniş!” ve “Baskılar bizi yıldıramaz!” sloganlarını dakikalarca attılar. “Başkan bizi greve götür” ve Kroman, Zf Sachs, Yücal Boru ve Fontana gibi çeşitli fabrikalardan işçilerin “Grev istiyoruz” sloganları üzerine Serdaroğlu “Arkadaşlar zaten siz istemezseniz de süreç greve gidiyor” diyerek grev kelimesini kullandı. (Kaynak: Kızıl Bayrak)


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir