Roboski Katliamının 6. Yılında Eylemler

28 Aralık 2011 tarihinde TSK’nın hava saldırısında 19’u çocuk 34 kişinin katledilmesinin yıldönümünde Şırnak ve İstanbul’da eylemler gerçekleştirildi. Şırnak’ta bulunan Roboski Şehitliği’nde gerçekleştirilen anma polis ablukası altında gerçekleşti. Anmaya ailelerin yanı sıra DTK, DBP yöneticileri ve HDP milletvekilleri katıldı.

Katledilenler için saygı duruşuyla başlayan anmada, KHK ile kapatılan Roboski-DER Başkanı Veli Encu konuşma yaptı. Encu faillerin 6 yıldır yargılanmadığının altını çizdi. “Bugün iktidar ‘adalet, ağacını sulamak’ yerine ‘zulüm dikenine su veriyor’ ve gök kubbemiz adaletsizlikten çatırdıyor” diyen Encu, mücadelelerini sürdürecekleri vurgusuyla sözlerini tamamladı. Anma HDP’li tutuklu milletvekili Ferhat Encu’nun mektubunun okunmasının ardından sona erdi.

Akşam saatlerinde İstanbul Kadıköy’deki Khalkedon Meydanı’nda da bir eylem gerçekleştirildi. “Katillerden hesabı gençlik soracak” sloganının atıldığı eyleme okunan basın açıklamasında “Katliamlar düzenini yıkacağız.” ifadesi kullanıldı.

Yeryüzü Postası


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir