Anasayfa / Haberler / Savcı, Semih Özakça’nın beraatına itiraz etti

Savcı, Semih Özakça’nın beraatına itiraz etti

Ankara Cumhuriyet Savcısı, Semih Özakça’ya verilen beraat kararına itiraz ederek Özakça’nın açlık greviyle örgüte yardım suçu işlediğini iddia etti.

Özakça’nın cezalandırılması için istinafa başvuran savcılık, Özakça’nın açlık grevi eylemiyle örgüte yardım suçunu işlediğini öne sürdü.

Cumhuriyet’ten Alican Uludağ’ın haberine göre; Ankara Cumhuriyet Savcısı Osman Öztürk, açlık grevi davasında yargılanan öğretmen Semih Özakça’ya verilen beraat kararına itiraz etti. Özakça’nın cezalandırılması için istinafa başvuran savcılık, Özakça’nın açlık grevi eylemiyle örgüte yardım suçunu işlediğini öne sürdü.

Mahkemenin, itirafçı tanık Berk Ercan’ı beyanlarına itibar edilen bir tanık olarak nitelendirdiğini anlatan savcı, şunları kaydetti:
“Yine mahkemenin gerekçeli kararında belirttiği üzere münhasıran açlık grevi yapmanın suç olmaması hususunda herhangi bir tereddüt bulunmamaktadır. Ancak konusu suç teşkil etmeyen bir eylemin örgüt amaçları doğrultusunda veya talimatıyla yapılmasının ‘örneğin yemek vermek, araç vermek…vs’ örgüte yardım olarak değerlendirilebileceği de aynı kararda belirtilmektedir. Bu kapsamda tanık beyanları da dikkate alınarak Semih Özakça hakkında örgüte yardım suçundan ceza verilmesi gerekirken beraat kararı verilmesi usul ve yasaya aykırıdır. Usul ve esas yönünden Kanun’a aykırı bulunduğundan kararın istinâfen kaldırılması arz olunur.”

Öte yandan Nuriye Gülmen’in avukatı Murat Yılmaz, müvekkiline verilen cezanın bozulması ve beraat kararı verilmesi için istinafa dilekçe verdi. (Kaynak: ETHA)

Adresi kontrol edin

Reyanlı’da jandarma tarafından işkenceye uğrayan Suriyeli mülteci yaşamını yitirdi

Suriye’den Türkiye’ye geçmeye çalışan 8 Suriyeli mültecinin jandarma tarafından işkenceye uğradığı, en az bir kişinin …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir