Anasayfa / Haberler / Arjantin’de İşçilerin Eylemleri “Emeklilik Reformu” Görüşmelerini Durdurdu

Arjantin’de İşçilerin Eylemleri “Emeklilik Reformu” Görüşmelerini Durdurdu

Arjantin’da Macri ve hükümetinin emekçilere dayattığı “vergi ve emeklilik reformu” tasarısının Senato’da görüşülmeye başlanması işçileri öfkelendirdi.

Bu dayatmaya tepki gösteren sendikalar ve işçiler Buenos Aires’te Senato binasına yürümek istediler. Polisin plastik mermilerle ve biber gazıyla saldırması karşısında çöp konteynerleriyle barikat kuran protestocular polisle çatıştı.

Bunun üzerine Senato’daki oturum kesildi, hükümet geri adım sinyali verdi.

Arjantin hükümetinin iş kanununda değişikliklikleri de içeren yeni vergi ve emeklilikle ilgili düzenlemelerine karşı iki hafta önce kamu emekçileri greve çıkmış, yüzbinler sokaklara akmıştı.

Hükümet tarafından önerilen yasa değişikliklerinde, kurumlar vergisinin kesilmesi (yani şirketlerin yükünün hafifletilmesi), kıdem tazminatlarının azaltılması, fazla mesai ücretlerinin gasp edilmesi, emeklilik haklarının budanması gibi düzenlemeler var.

Nitekim Macri ve hükümeti düşünülen yasa değişikliklerini açıklarken hedeflenenin “yabancı yatırımcıları çekmek için işgücü maliyetlerini düşürmek” olduğundan bahsetmişti. (Kaynak: Alınteri)

Adresi kontrol edin

Reyanlı’da jandarma tarafından işkenceye uğrayan Suriyeli mülteci yaşamını yitirdi

Suriye’den Türkiye’ye geçmeye çalışan 8 Suriyeli mültecinin jandarma tarafından işkenceye uğradığı, en az bir kişinin …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir