Anasayfa / Haberler / Almanya’da G20 karşıtı eylemler nedeniyle “Kara Blok” Operasyonları

Almanya’da G20 karşıtı eylemler nedeniyle “Kara Blok” Operasyonları

Almanya’da Temmuz ayında Hamburg’da düzenlenen G20 Zirvesi karşıtı eylemlere katıldıkları gerekçesiyle pek çok eyalette 20’den fazla adrese sabah erken saatlerde polis baskınları gerçekleşti. Pek çok kişi gözaltına alındı. Hamburg, Berlin, Stuttgart, Göttingen’in da aralarında bulunduğu 8 eyalette gerçekleşen operasyonlarda evlerin yanı sıra sosyal merkezler ve gençlik örgütleri de hedef alındı.

Baskınların özel “Kara Blok” soruşturma birimi tarafından G20 zirvesinden bu yana  yürütülen soruşturma kapsamında gereçekleştirildiği belirtiliyor.

Göttingen ve Stuttgart’ta iki sosyal merkez de polis tarafından basılırken, Göttingen’deki baskınlar sırasında bir grup eylemcinin sokağı kapatması sonrası gerçekleşen polis saldırsında çok sayıda kişi yaralandı. Bonn’da ise Almanya’nın en büyük sendikası olan Verdi’nin (Vereinte Dienstleistungsgewerkschaft – Alman Birleşik Hizmetler Sendikası) gençlik örgütlenmesi olan Verdi-Jugend’a da baskın düzenlendi.

7-8 Temmuz’da Hamburg’da düzenlenen G20 liderler zirvesine karşı düzenlenen protesto gösterileri esnasında yüzlerce kişi gözaltına alınmıştı. G20 Eylemleri sonrasında gözaltına alınan 18 yaşındaki İtalyan Fabio Vettorel bir kaç ay tutuklu kaldıktan sonra geçen hafta kefaletle serbest bırakılmıştı. (Kaynak: Enough is Enough)

Yeryüzü Postası

Adresi kontrol edin

Reyanlı’da jandarma tarafından işkenceye uğrayan Suriyeli mülteci yaşamını yitirdi

Suriye’den Türkiye’ye geçmeye çalışan 8 Suriyeli mültecinin jandarma tarafından işkenceye uğradığı, en az bir kişinin …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir