Beştepe önünde ‘belge’ protestosuna polis saldırısı: 5 gözaltı

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ailesinin yurt dışındaki off shore hesaplara para aktardığı ortaya çıkmasını Erdoğan ailesinin ikamet ettiği Saray’ın önünde protesto eden Halkevleri üyesi bir gruba polis saldırdı, 5 kişi gözaltına alındı.

Erdoğan ailesinin yurt dışındaki off-shore hesaplara aktardığı paraların belge ve dekontlarının çıktılarıyla Beştepe’de Saray’ın A kapısı önünde buluşan Halkevleri üyeleri, ortaya belge çıktığı takdirde istifa edeceğini söyleyen Erdoğan’a hitaben, “Hırsızlıkla, yolsuzlukla bu ülkeyi yönetemezsiniz. Tayyip derhal istifa etmelidir!” dedi.

“Türkiye’yi böyle yönetemezsiniz! Tayyip istifa!” yazılı bir pankart açan Halkevciler, şöyle konuştu: “Buraya ‘Türkiye’yi böyle yönetemezsiniz’ demeye geldik, bu ülkede Halkevciler olduğu sürece bu soygun düzenine halkı razı edemeyeceksiniz. Halkın delik cebindeki paraya göz dikenler, kara paralarla ülkeyi yönetmeye çalışıyorlar. Tayyip Erdoğan ve ailesi yurt dışına kaçırdıkları paraların hesabını verecekler.”

Kısa süre içinde olay yerine gelen kolluk güçleri eylemcilere saldırarak beş kişiyi gözaltına aldı. (Kaynak: sendika.org)


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir