Midilli’de Mülteciler Açlık Grevinde

yazar:

kategori:

Yunanistan’nın Midilli adasında bulunan göçmenler 21 Ekim’de açlık grevine başladı. Kötü koşullar nedeniyle 21 Ekim’de Mora’daki mülteci kampından yürüyerek adanın tarihi Sappho Meydanı’nı işgal eden mülteciler burada beklemeye başladı. Afganların başlattığı eyleme daha sonra Kürt ve İranlı mülteciler de katıldı. Diğer adalara ve Yunanistan’a gidişlerine izin verilmesini talep eden mültecilerden dört tanesi açlık grevine başladı.

21 Ekim’de başlayan açlık grevi sürerken 22 Ekim’de bir kişi, 30 Ekim’de ise 3’ü 18 yaşından küçük 5 kişi daha açlık grevine başladı. Açlık grevine başlayan son grubun tamamı kadın. Öte yandan mültecilerin Sappho Meydanı’ndaki eylemi sürüyor.

Türkiye ve AB arasındaki geri kabul anlaşması nedeniyle mülteciler 2016 Mart ayından bu yana Türkiye üzerinden geldikleri adalardan dışarı çıkamıyor ve kötü koşullardaki kamplarda yaşamak zorunda kalıyorlar. Mülteciler kamplardaki kötü koşulların düzeltilmesi ve Avrupa’ya geçişlerine izin verilmesi için 2017 yılı başından beri sık sık eylem gerçekleştiriyorlar. (Kaynak: Enough is Enough)

Afgan mülteciler Midilli’deki tarihi meydanı işgal etti

Midilli’de mülteciler iki gündür eylemde: AB ve Türkiye arasında satılık mal muamelesi görüyoruz

Mora’da mülteciler açlık grevine başladı


Yorumlar

“Midilli’de Mülteciler Açlık Grevinde” için bir yanıt

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir