Anasayfa / Haberler / Açlık Grevinin 233. gününde Nuriye ve Semih için Kadıköy’de eylem

Açlık Grevinin 233. gününde Nuriye ve Semih için Kadıköy’de eylem

KHK ile işten atılan ve 233 gündür açlık grevinde olan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça her Cuma olduğu gibi eylem gerçekleştirildi.

Nuriye ve Semih İçin Dayanışma’nın çağrısıyla Kadıköy Süreyya Operası önünde toplanan eylemciler “Açlık grevi 233. gününde. İşimizi geri istiyoruz. Avukatıma dokunma” pankartı açtı. Eylemde ayrıca Nuriye ve Semih’in fotoğrafları ve “Ey özgürlük” harfleri taşındı.

Açıklamada Nuriye’nin Numune Hastanesi’nde çok küçük bir tutuklu servisinde kaldığı vurgulandı ve “Işık almayan, havalandırması bulunmayan ve hijyen sorunu olan çok küçük bir tutuklu servisinde direnişini devam ettiriyor. Kamu emekçisi Nuriye Gülmen açlık grevinin 233. gününde ve 34 kilo sınırında. Kardeşi ve refakatçisi Beyza Gülmen, Nuriye Gülmen’in tanınmayacak kadar zayıfladığını aktardı. Semih Özakça 20 Ekim’de tahliye edilmesiyle direnişini evinde devam ettiriyor. Semih Özakça kas çökmesi olduğunu, vücudunda çok fazla ağrıları olduğunu, baş ağrısı olduğunu ve iç organlarının çökmeye başladığını hissettiğini aktarırken oturmakta zorlandığını beyan etti.” denildi. Açıklama sloganlarla sona erdi.

Yeryüzü Postası

Adresi kontrol edin

Reyanlı’da jandarma tarafından işkenceye uğrayan Suriyeli mülteci yaşamını yitirdi

Suriye’den Türkiye’ye geçmeye çalışan 8 Suriyeli mültecinin jandarma tarafından işkenceye uğradığı, en az bir kişinin …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir