Anasayfa / Haberler / Tutuklu insan hakları savunucularının tamamı serbest bırakıldı

Tutuklu insan hakları savunucularının tamamı serbest bırakıldı

Büyükada’da 5 Temmuz 2017’de toplantı yaptıkları sırada gözaltına alınan aralarında Uluslararası Af Örgütü, İnsan Hakları Gündemi ve Eşit Haklar İçin İzleme Derneklerinin temsilcileri ile Alman vatandaşı Peter Frank Steudtner ile İsveç vatandaşı Ali Ghravi’nin bulunduğu 11 sanığın yargılaması bugün başladı. İstanbul 35. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmayı çok sayıda siyasetçi ve sivil toplum kuruluşu temsilcisi izledi. 

Öte yanan insan hakları alanında çalışan sivil toplum örgütlerinin çağrısıyla bir grup adliye önünde basın açıklaması düzenlendi. Açıklamada “Bugün ilk kez hakim önüne çıkacak olan hak savunucularının çalışma arkadaşları, dostları avukatları ve aileleri olarak hak savunucularının maruz kaldığı, hukuksuz, haksız’ adil olmayan bir muamelenin ortadan kalkacağı umuduyla bugün İstanbul’da Çağlayan Adliyesi önünde ve Ankara’da Sincan’dayız” denildi.

Savcı 8 tutuklu sanıktan 7’sinin tahliyesini, Veli Acun’un ise tutukluluk halinin devamını istedi. Mahkeme heyeti ise savcının mütalaasının ardından kararını açıkladı. Mahkeme tutuklu insan hakları savunucularının tamamının serbest bırakılmasına karar verdi. Davanın bir sonraki duruşması 22 Kasım’da görülecek.

Yeryüzü Postası

6 insan hakları savunucusu tutuklandı

Adresi kontrol edin

Reyanlı’da jandarma tarafından işkenceye uğrayan Suriyeli mülteci yaşamını yitirdi

Suriye’den Türkiye’ye geçmeye çalışan 8 Suriyeli mültecinin jandarma tarafından işkenceye uğradığı, en az bir kişinin …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir