Rosario Anarşist Federasyonu’nun bildirisi: Santiago Maldonado Burada!

Santiago Maldonado için Arjantin’de kurulu anarşist örgüt Rosario Anarşist Federasyonu (FAR) bir bildiri yayınladı. Maldonado tarihsel topraklarının üzerindeki haklarını korumak için mücadele eden Mapuçe yerlilerinin lideri Facundo Jones Huala’nın serbest bırakılması için 1 Ağustos’ta Arjantin’in Cushamen şehrinde gerçekleştirilen eylemden sonra kaybedilmiş ve cansız bedeni 17 Ekim’de Chubut Nehri’nde kaybolduğu bölgeye yakın bir noktada bulunmuştu. Bulunan kişinin kesin olarak Santiago Maldonado’ya ait olduğu 20 Ekim’de açıklanmıştı. (Kaynak: Enough is Enough)

_______________

Santiago Maldonado Burada!

Bu günlerde Luciano Arruga’nın cesedi bulunmasının üzerinden üç yıl, Mariano Ferreira’nın öldürülmesinin üzerinden yedi yıl geçti ve bugün, 20 Ekim’de Cubut nehrinde bulunan cesedin herkesin tahmin ettiği gibi Santiago Moldonado’ya ait olduğu doğrulandı.

Mahalleden bir çocuk polis için hırsızlık yapmadığı için kaybolur, bir tanesi işçilerin örgütlenmesine karşı mücadele eden bir çetenin ellerinde hayatını kaybetti ve bir diğeri Mapuche halkının özerkliği için mücadele ederken kaybedildi. Bunların tümünde ortak noktalar var, devlet baskısına itaat etmeyen gençliğin bir parçası olanlar, boyun eğmeyenler ve sistemin onlara dayattığı görevleri kabul etmeyenler üzerinde yoğunlaşıyor.

Mahallelerdeki baskıya karşı, güvencesiz çalışmaya karşı, halkların kaderlerini tayin etmesi için, tüm bu acil talepler için mücadele etmeye devam edeceğiz.

Devlet en korkunç ve saldırgan yüzünü gösterdi, egemen sınıfların farklı konjonktürlerde uyguladıkları bir yöntem olan kaçırılarak kaybedilme mekanizmasını uygulamaya koydu. Ayrıca toplumu demobilize etmek için onların umutlarını kıran ve olanlara ilişkin sorumluluk altına girmekten kaçan bir söylemle medya programlarında ortaya çıkarlar.

Yine de farklı çeşitli sektörlerdeki devasa toplumsal hareketliliği durdurmayı başaramadılar ve memnuniyetsizliğin büyüklüğünden ve insanların onurlarına yönelik böylesi bir saldırıya karşı öfkelerinin çok yakında tüm ülkedeki sokaklarda açığa çıkmasından korkuyorlar.

Dövüşürken ölen her bir kişi yoldaşımızdır!

Santiago Maldonado Burada!

Rosario Anarşist Federasyonu

Katledilen Anarşist Santiago Maldonado için Arjantin’de Eylemler


Yorumlar

“Rosario Anarşist Federasyonu’nun bildirisi: Santiago Maldonado Burada!” için bir yanıt

  1. […] Rosario Anarşist Federasyonu’nun bildirisi: Santiago Maldonado Burada! […]

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir